Fysik
Tidsforlængelse og lorentztransformationen
20. maj 2008 af
Kegleg33k (Slettet)
Hej. Efter at have lavet en del research, har jeg fundet følgende påstande, og har følgende spørgsmål:
1) Vha. tidsforlængelsen, er det muligt at standse tiden lokalt, hvis v = c, da nævneren i formlen for tidsforlængelse NETOP = 0, og at brøken derfor bliver uendelig stor.
Spørgsmål:
Hvorfor standser tiden i det inertialsystem, som bevæger sig med c, når tiden t bliver uendelig stor? Det giver ikke meget mening for mig
2)Jeg har læst at formlen for tidsforlængelse modsiger IKKE at man kan rejse i tiden, dvs. at tiden t, bliver negativ.
Spørgsmål:
Den eneste mulighed jeg kan se for at t skulle blive negativ var hvis v>c, men hvis dette er tilfældet, ville kvadratroden i nævneren jo blive negativ, og dette ville jo ikke give nogen løsning, men derimod fortælle at det slet ikke er muligt for tiden at blive negativ.
Jeg ville være super glad hvis nogen kunne hjælpe mig! :)
1) Vha. tidsforlængelsen, er det muligt at standse tiden lokalt, hvis v = c, da nævneren i formlen for tidsforlængelse NETOP = 0, og at brøken derfor bliver uendelig stor.
Spørgsmål:
Hvorfor standser tiden i det inertialsystem, som bevæger sig med c, når tiden t bliver uendelig stor? Det giver ikke meget mening for mig
2)Jeg har læst at formlen for tidsforlængelse modsiger IKKE at man kan rejse i tiden, dvs. at tiden t, bliver negativ.
Spørgsmål:
Den eneste mulighed jeg kan se for at t skulle blive negativ var hvis v>c, men hvis dette er tilfældet, ville kvadratroden i nævneren jo blive negativ, og dette ville jo ikke give nogen løsning, men derimod fortælle at det slet ikke er muligt for tiden at blive negativ.
Jeg ville være super glad hvis nogen kunne hjælpe mig! :)
Svar #1
20. maj 2008 af susna (Slettet)
1) Jeg tror du har blandet de to inertialsystemer sammen.
I system S er v=c, men det er system S' at t'-> uendelig (jeg skriver med vilje går mod uendelig, da du jo ikke kan være sikker på tællerens opførsel, 0/0 kan jo godt give et endeligt resultat.)
Et eksempel man kan bruge er en foton, som jo altid har lysets hastighed.
Fra fotonens synspunkt tager turen fra Solen til Jorden no time, men fra vores synspunkt tager den 8 minutter.
2) Tælleren kan blive negativ
I system S er v=c, men det er system S' at t'-> uendelig (jeg skriver med vilje går mod uendelig, da du jo ikke kan være sikker på tællerens opførsel, 0/0 kan jo godt give et endeligt resultat.)
Et eksempel man kan bruge er en foton, som jo altid har lysets hastighed.
Fra fotonens synspunkt tager turen fra Solen til Jorden no time, men fra vores synspunkt tager den 8 minutter.
2) Tælleren kan blive negativ
Svar #2
20. maj 2008 af Jerslev (Slettet)
#0: Forestil dig, at du betragter et ur på Københavns Rådhus' tårn. Hvis du bevæger dig væk fra det med lysets hastighed, så vil du se det samme "billede" af uret ligemeget i hvilken retning du rejser. Derfor står tiden stille. ;)
En kompleks løsning på gammafaktoren giver ikke nogen mening fra et fysisk synspunkt.
En kompleks løsning på gammafaktoren giver ikke nogen mening fra et fysisk synspunkt.
Skriv et svar til: Tidsforlængelse og lorentztransformationen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
