Matematik

haster

20. maj 2008 af homofrans (Slettet)
skal finde skæringspunket:

l: 5x+3y=4
m: -2x+3y=-5

?

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2008 af juventuz (Slettet)

2 ligninger med 2 ubekendte. løs mht x eller y og indsæt i resultatet i en af linjerne og isoler den anden ubekendte.

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2008 af kazyka (Slettet)

du skal først isolerer y i den ene ligning og sætter det i den anden ligning hvor du isolerer x der. så får du x-koordinat. så gøre du det samme igen hvor du starter med at isolere x først.

Se om du får det samme som følger:
x=9/7, y=-17/21

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2008 af mathon

...eller
I: 5x+3y=4
II:-2x+3y=-5 ...hvor II trækkes fra I

7x = 9
x = (9/7), som substitueret i 5x+3y=4
giver
5*(9/7)+3y=4
3y = (28/7)-(45/7) = -(17/7)
y = -(17/21)

Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.