Matematik
Enhedsvektor
21. maj 2008 af
Mirella (Slettet)
Hii :)..
jeg håber at der en der gider at hjælpe , fordi jeg sidder lidt fast.
der står i bogen:
for en egentlige vektor a får vi vektoren
(a /|a|) er en vektor der er ensrettet med vektor a , og længden bliver (1/|a|) gange længden af vektor a, altså 1. På den måde kan vi altså finde en enhedsvektor der er ensrettet med en egentlige vektor.
jeg ved at enhedsvektor betyder at den har længde 1. men ud fra den forklaring som står i bogen kan jeg ikke se hvordan 1 kommer ind i billedet.
Mirella.
jeg håber at der en der gider at hjælpe , fordi jeg sidder lidt fast.
der står i bogen:
for en egentlige vektor a får vi vektoren
(a /|a|) er en vektor der er ensrettet med vektor a , og længden bliver (1/|a|) gange længden af vektor a, altså 1. På den måde kan vi altså finde en enhedsvektor der er ensrettet med en egentlige vektor.
jeg ved at enhedsvektor betyder at den har længde 1. men ud fra den forklaring som står i bogen kan jeg ikke se hvordan 1 kommer ind i billedet.
Mirella.
Svar #1
21. maj 2008 af Mikkat (Slettet)
Vektoren a har længden |a|.
Hvis du ganger a-vektor med tallet t=1/|a|, kan du finde længden af den nye vektor t*a som
|t*a|=|t|*|a|=|1/|a||*|a|=1/|a|*|a|=1.
Dermed er t*a-vektor en enhedsvektor og den er ensrettet med a-vektor fordi t er positiv.
Hvis du ganger a-vektor med tallet t=1/|a|, kan du finde længden af den nye vektor t*a som
|t*a|=|t|*|a|=|1/|a||*|a|=1/|a|*|a|=1.
Dermed er t*a-vektor en enhedsvektor og den er ensrettet med a-vektor fordi t er positiv.
Skriv et svar til: Enhedsvektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
