Fysik

henfaldsloven

22. maj 2008 af 2anna (Slettet)
hej jeg er igang med et AT-projekt og kulstof-14 metoden
hvor jeg bla. skal vise at
henfaldsloven N=N0e^(-kt), k=(ln2)/(t½)
er løsning til -dN/dt=A=kN
men jeg er haelt på bar bund..

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2008 af susna (Slettet)

N=N0e^(-kt)=>
-dN/dt=kN0e^(-kt)=kN=A

Svar #2
22. maj 2008 af 2anna (Slettet)

#1 forklaring?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2008 af Azured (Slettet)

ok, du skal vise at N opfylder differentialligningen

-dN/dt=N'=kN

Dvs. du differentierer N med hensyn til t, og samler sammen på det (med et minus), dernæst ser du hvad k*N giver. Hvis begge sider giver det samme (det burde det MEGET gerne), så er N en løsning til differentialligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/115448

Skriv et svar til: henfaldsloven

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.