Matematik

reducer

23. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)
hej...

jeg skal reducer denne ligning

(s-t)(s+t) - (s+t)^2 + 2st


og kan ikke finde ud af det...

er der nogle der kan forklare mig hvordan jeg kunne reducer denne ligning...



Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2008 af mathon

brug
(a-b)(a+b) = a^2-b^2
og
(a+b)^2 = a^2+2ab+b^2

Svar #2
23. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2008 af Bankier (Slettet)

Lær kvadratsætningerne! 1. 2. 3.

Svar #4
25. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)

vil det sige at den bliver


4st

Svar #5
25. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)

jeg har sagt:
s^2 - ts -ts - t^2 - s^2 + t^2 + 2st + 2st

alt går ud med hinanden undtagen 2st + 2st og som bliver 4 st

er det rigtigt gjort

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2008 af mathon

(s-t)(s+t) - (s+t)^2 + 2st

s^2 - t^2 - (s^2+2st+t^2) + 2st

s^2-t^2-s^2-2st-t^2+2st = -2t^2

eller
som du gør
(s-t)(s+t) - (s+t)*(s+t) + 2st

s^2+st-st-t^2-(s^2+st+st+t^2)+2st

s^2+st-st-t^2-s^2-st-st-t^2+2st = -2t^2

Svar #7
26. maj 2008 af alkhafaji (Slettet)

okay mange tak

Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.