Matematik
drilske exp.
23. maj 2008 af
Stroustrup (Slettet)
Nu har jeg simpelthen stirret mig blind på dette problem tror jeg , håber virkelig der er nogle der kan forklare mig hvorfor:
f(x) = c / e^-kx <--> f(x) = c * e^kx
Jeg kan simpelthen ikek forstå det i mit hoved, hjælp?
f(x) = c / e^-kx <--> f(x) = c * e^kx
Jeg kan simpelthen ikek forstå det i mit hoved, hjælp?
Svar #1
23. maj 2008 af Bankier (Slettet)
Det er det samme:
Definer
f(x)= c / e^-kx og g(x)= c * e^kx
f(x)- g(x) = ( c / e^-kx ) - c * e^kx
( c-c / e^-kx ) * e^kx
c går ud med hinanden c-c = 0
herefter er det bare ligesom (0/-5)*5 = 0
Definer
f(x)= c / e^-kx og g(x)= c * e^kx
f(x)- g(x) = ( c / e^-kx ) - c * e^kx
( c-c / e^-kx ) * e^kx
c går ud med hinanden c-c = 0
herefter er det bare ligesom (0/-5)*5 = 0
Svar #2
23. maj 2008 af Bankier (Slettet)
Rettelse
f(x)= c / e^-kx og g(x)= c * e^kx
f(x)- g(x) = ( c / e^-kx ) - c * e^kx =
( c-c / e^-kx ) * e^kx = 0
c går ud med hinanden c-c = 0
herefter er det bare ligesom (0/-5)*5 = 0
Da differencen mellem dem er 0 må f(x) og g(x) være de "samme" funktioner.
Svar #3
23. maj 2008 af susna (Slettet)
Du skal huske på, at e^(x) også er en potens, og du derfor kan bruge de
almindelige potensregneregler.
I dette tilfælde skal du bruge den regel som hedder:
a^(-m)=1/(a^(m)
almindelige potensregneregler.
I dette tilfælde skal du bruge den regel som hedder:
a^(-m)=1/(a^(m)
Skriv et svar til: drilske exp.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
