Matematik

Binomalfordeling

25. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

Pk=(n/k)*pk*(1-p)^n-1

min bog fortæller ikke noget om hvad k, p og pk er - er her nogle som kan hjælpe ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2008 af susna (Slettet)

Eksempel

Du har n=100 blyanter i forskellige farver.
Heraf 25 gule.
Sandsynligheden for at være gul er altså p=25/100=0,25

Hvad er sandsynligheden P, for at trække k=10 gule blyanter (husk, det er med tilbagelægning).

Dvs P(k=10)=(100)*(0,25)^10 *(0,75)^90

Håber det kan kaste lidt lys over betegnelserne
(10)

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

n plejer at være antalsparameter, mens p normalt er sansynligheden for basishændelsen (sansynlighedsparameteren/basis-sansynligheden.)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2008 af susna (Slettet)

#1 Der er hoppet en line ned i bunden. Skulle stå rigtigt nu

Du har n=100 blyanter i forskellige farver.
Heraf 25 gule.
Sandsynligheden for at være gul er altså p=25/100=0,25

Hvad er sandsynligheden P, for at trække k=10 gule blyanter (husk, det er med tilbagelægning).

Dvs P(k=10)=(100)*(0,25)^10 *(0,75)^90
(10)



Håber det kan kaste lidt lys over betegnelserne


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2008 af susna (Slettet)

#1 Jeg kan ikke få det tital til at stå rigtigt. Nu prøver på en anden måde.

Du har n=100 blyanter i forskellige farver.
Heraf 25 gule.
Sandsynligheden for at være gul er altså p=25/100=0,25

Hvad er sandsynligheden P, for at trække k=10 gule blyanter (husk, det er med tilbagelægning).

Dvs P(k=10)=K(100,10)*(0,25)^10 *(0,75)^90



Svar #5
25. maj 2008 af silverbabe (Slettet)

okay.. det hjalp :O) takker

Skriv et svar til: Binomalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.