Matematik
hjælp forstår ik helt?
25. maj 2008 af
caner18 (Slettet)
er der en eller anden som kan løse disse to opgaver jeg har prøvet mange gange men kan ik finde ud af at løse dem :S
1)
forkort brøk:
x^2 + 2x / 4x + 8
2)
reducere:
8a^3 * b * a^-2 / (2b)^2
1)
forkort brøk:
x^2 + 2x / 4x + 8
2)
reducere:
8a^3 * b * a^-2 / (2b)^2
Svar #1
25. maj 2008 af Isomorphician
tælleren i 1:
x^2 + 2x = x(x+2)
tælleren i 2:
8a^3*b*a^-2 = 8ab
x^2 + 2x = x(x+2)
tælleren i 2:
8a^3*b*a^-2 = 8ab
Svar #2
25. maj 2008 af juventuz (Slettet)
1) x uden for parantes i tæller. 4 uden for parantes i nævner.
2) forkort a i tæller. Opløs parantes i nævner.
2) forkort a i tæller. Opløs parantes i nævner.
Svar #4
25. maj 2008 af juventuz (Slettet)
#3 nej. #1 og #2 var korte forklaringer på, hvordan du skal løse dem. kig på svarene, skriv det ned på papiret og forkort nu færdig. Sæt evt dine udregninger ind her
Skriv et svar til: hjælp forstår ik helt?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
