Fysik

emission og absorption

26. maj 2008 af sashahf (Slettet)
Emission er når en elektron flytter sig fra en ydereliggende skal til den længere inde og absorption omvendt. Er det rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

Se her: http://www.frborg-gymhf.dk/EH/interaktivfysik/foton/foton.htm


Liv1988

Svar #2
26. maj 2008 af sashahf (Slettet)

Tak, men er det så rigtigt? Undskyld mit måske dumme spørgsmål.

Svar #3
26. maj 2008 af sashahf (Slettet)

Eller det er faktisk omvendt ikke? emission er når den bliver skudt ud, og absorption, når den kommer ind til en skal længere inde igen?

Brugbart svar (3)

Svar #4
26. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

Jeg forstår ærlig talt ikke, hvad du skriver. Her er en kort beskrivelse af, hvad emission og absorption er.


Hvis vi betragter et atom med to energiniveauer, grundtilstanden E1 og en exciteret tilstand E2. Når atomet befinder sig i grundtilstanden, kan det absorbere en foton med energien:

h * f = E2 - E1

Når dette sker, er der tale om STIMULERET ABSORPTION.

Den exciterede tilstand vil i de fleste tilfælde være ustabil, og atomet vil henfalde til grundtilstanden under udsendelse af en foton. Denne proces kaldes SPONTAN EMISSION. Energien af den udsendte foton bestemmes af:

h * f = E2 - E1

STIMULERET EMISSION sker, når atomet befinder sig i den exciterede tilstand og vekselvirker med en foton med energien givet ved h * f = E2 - E1. Atomet henfalder og udsender en ekstra foton med samme energi og retning, som den "oprindelige" foton.


Liv1988

Skriv et svar til: emission og absorption

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.