Matematik
Trigonometri
26. maj 2008 af
JoachimD (Slettet)
Jeg skal til mundtlig eksamen i matematik, og har blandt andet et eksamensspørgsmål, der har det overordnede emne "Trigonometri".
Jeg har styr på cosinus og sinus-relationerne - og beviserne for disse, men er desværre helt blank indenfor teorien om enhedscirklen.
Er der nogen, der helt basalt set, kan forklare mig formålet med enhedscirklen? Hvordan kan det være, at man kun nogen gange kan bruge sinusrelationerne - og hvorfor?
På forhånd
MANGE TAK!
Jeg har styr på cosinus og sinus-relationerne - og beviserne for disse, men er desværre helt blank indenfor teorien om enhedscirklen.
Er der nogen, der helt basalt set, kan forklare mig formålet med enhedscirklen? Hvordan kan det være, at man kun nogen gange kan bruge sinusrelationerne - og hvorfor?
På forhånd
MANGE TAK!
Svar #1
26. maj 2008 af Isomorphician
Enhedscirklen bruges til at definere værdierne for sin, cos og tan.
Hvis du tegner en radius med vinkel v til x-aksen, vil cirklens skæringspunkt med radius have koordinaterne (cos v, sin v).
Ved hjælp af ensvinklede trekanter kan man så indse hvorfor det gælder at:
sin A = a/c
cos A = b/b
tan A = a/b
"Hvordan kan det være, at man kun nogen gange kan bruge sinusrelationerne - og hvorfor?"...
Hvis du fx får oplyst tre sidelængder på en trekant kan du ikke bruge sinusrelationerne, da de kræver information om en vinkel.
Hvis du tegner en radius med vinkel v til x-aksen, vil cirklens skæringspunkt med radius have koordinaterne (cos v, sin v).
Ved hjælp af ensvinklede trekanter kan man så indse hvorfor det gælder at:
sin A = a/c
cos A = b/b
tan A = a/b
"Hvordan kan det være, at man kun nogen gange kan bruge sinusrelationerne - og hvorfor?"...
Hvis du fx får oplyst tre sidelængder på en trekant kan du ikke bruge sinusrelationerne, da de kræver information om en vinkel.
Skriv et svar til: Trigonometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
