Fysik

Dykkerflasken!

16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)
DET VILLE VÆRE SUPER SKØNT HVIS DER ER NOGEN DER HAR LYST TIL AT HJÆLPE!


OPGAVE

Hver dykkerflaske er en stålbeholder som rummer 7,2L. Før brug pumpes atmosfærisk luft ind i flasken, så trykket er 20,2MPa ved 10 grader. Lufts molar masse er 29,0 g/mol.

a) Hvad er massen af luften i en dykkerflaske, når den er fyldt med luft og klar til brug?

Under dykningen forbruger dykkeren på et minut 35L luft ved trykket 0,10MPa og temp. 20 grader

b) Hvor længe kan dykkeren opholde sig under vand, når han er forsynet med to dykkerflasker?

Massen af en tom dykkerflaske er 7,5kg og ståls densitet er 7,9kg/L. En dykker befinder sig helt nede i vandet.

c)Bestem størrelse og retning af den kraft, hvormed en dykkerflaske påvirkker dykkeren, når den er tom og når den er fuld.







MIT SVAR

a)
jeg bruger isse formler:

n=p*V/(R*T)
og
m=n*M

og får 1,731kg

b)83,12min

c)
bruger følg. formel: F=m*a

og får:

for tom:73,65N
for fuld:90,64N



Svar #1
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

anyone?

Svar #2
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

jeg har fundet ud af at 1) og 2) er rigtige men er 3) også rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2004 af Lurch (Slettet)

du skal huske at regne opdriften med også!

Svar #4
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok dvs jeg skal bruge følg formel: F=V*densitet*g ???

og hvis jeg skal, skal jeg så bruge det for både den tomme og den fulde og hvilken retning har kraften så?

Svar #5
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

er du der lurch?

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2004 af Lurch (Slettet)

du skal både tage højde for tyngdekraft og opdrift.
Læg de to kræfter sammen.
Den der er størst angiver også retninge. er tyngdekraften større end opdriften, er kraften jo nedadrettet. og omvendt

Svar #7
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

jamen er det F=V*densitet*g jeg skal bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2004 af Peden (Slettet)

Ja brug du bare den :)

Svar #9
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

ok dvs jeg skal både bruge F=V*densitet*g som er opdriften og F=m*a som er tyngdekraften, eller hvad?

Svar #10
16. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

nej jeg mener F=m*g som er tyngdekraften...sorry

Svar #11
20. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

ópdaterer lige

Svar #12
20. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

jeg har fået F(opdrift for tom)=0N
og F(tyngde for tom)=73,65N

Svar #13
20. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

dvs den kraft er nedadrettet.

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. september 2004 af frodo (Slettet)

tjo.. Umiddelbart der det vel rigtigt ud,men fysik er ikke lige min aller stærkeste side!

Brugbart svar (0)

Svar #15
20. september 2004 af Lurch (Slettet)

hvordan får du opdriften til 0?

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. september 2004 af frodo (Slettet)

men.. densitet*V=masse. Dvs opdrift er lig tyngde. Eller?

Svar #17
20. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

nå ok, men ellers tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #18
20. september 2004 af Lurch (Slettet)

Tom flaske:
tyngdekraft:
F(t)=m*-g=7,5kg*-9,82m/s^2=-73,7N

Opdrift:
F(op)=m(v)*g=7,2L*1kg/L*9,82m/s^2=70,7N

Den resulterende kraft:
F(t) + F(op) = -73,65N + 70,7N = -3N

Denne kraft er rettet nedad

Svar #19
20. september 2004 af kyllerylle (Slettet)

vil lige sige: tusinde tak fordi du gider at kigge på den men har et spm...hvad er de 1kg/L?

F(op)=m(v)*g=7,2L*1kg/L*9,82m/s^2=70,7N

Brugbart svar (0)

Svar #20
20. september 2004 af Lurch (Slettet)

det bar i orden! :)

1kg/L er densiteten for vand

Forrige 1 2 Næste

Der er 37 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.