Matematik

Bevis- Skalarprodukt.

27. maj 2008 af Mirella (Slettet)
Hiii all sammen :) ..
me Agaaain.. hehe..

Bevis:

vektor a * vektor a = vektor a i anden = vektor |a|

Jeg godt se hva mellem regningen er i det sidste lighedstegn,og jeg forstår den godt. MEN. jeg er lidt i tvivl om det første, fordi jeg kan både se det og kan ikke se det. (lyder mærkeligt, men det er rigtigt ;)

Mirella.



Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2008 af Duffy

vektor a * vektor a = vektor a i anden = vektor |a|

Det andet lighedstegn er ikke korrekt!!

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2008 af Riemann

Det er en definition, at



Det er derimod forkert, at dette er lig |a| (størrelsen af vektor a).

Der gælder derimod, at





Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2008 af Duffy

Du mener velsagtens:

Lad nu først bogstavet a betegne (vektor a). Det letter notationen.

Så gælder

a·a = a^2 = |a|^2

Svar #4
27. maj 2008 af Mirella (Slettet)

Altså det jeg har skrevet står også i bogen.
der står der gælder følgende sætinger som skal bevises.

som Duffy siger vi lader a betegne (vektor a)

a·a = a^2 = |a|^2




Brugbart svar (0)

Svar #5
27. maj 2008 af Riemann

#4
Det første lighedstegn er bare en definition af hvad der menes med a^2.

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2008 af Riemann

#5
Mere præcist: Det er defineret (i din bog...) at a^2 = a·a...

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. maj 2008 af Duffy

Jah, første lighedstegn er jo som sagt en definition, og kan dermed ikke bevises.

Dvs vi skal vise at

a^2 = |a|^2

Det kan vi gøre ved at indføre vektors koordinater:

Lad nu a = (x,y)

Så er

a·a = (x,y)·(x,y) = x^2 + y^2 = (sqrt(x^2 + y^2))^2 =

(|a|)^2 = |a|^2 .


Da sqrt(x^2 + y^2) = |a| .

Svar #8
27. maj 2008 af Mirella (Slettet)


tak til jer alle sammen :).

hmm.. så forstår jeg ikke hvorfor de vil have jeg skal bevise a^2 = a·a, hvis det er en definition . :s . virker dumt.

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2008 af Duffy

#8:

Det skal du heller ikke.

Du skal blot nøjes med at vise det fra #7.

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. maj 2008 af Duffy

#8:

Det skal du heller ikke.

Du skal blot nøjes med at vise det fra #7.

Svar #11
27. maj 2008 af Mirella (Slettet)

Okay.. Takker igen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. maj 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/116459

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. maj 2008 af mathon

log med 0 --> lig med 0

Brugbart svar (0)

Svar #14
29. maj 2008 af Duffy

#12: Er det ikke det jeg skriver i #7

Brugbart svar (0)

Svar #15
29. maj 2008 af mathon

#14
...efter at have læst det ORDENTLIGT

JO!!!:-)

Skriv et svar til: Bevis- Skalarprodukt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.