Andre fag

historie, religion og samfundsfag.

28. maj 2008 af missheidi (Slettet)
Hej..

Jeg er i gang med en 24 timers forberedelse til min KS eksamen. ( Kultur og samfundsfagligruppe). Det er fagene historie, religion og samfundsfag.

Jeg vil så høre, om der er nogen der ude der har tid til at hjælpe mig, her til aften/nat?

Det drejer sig om emnet: veldfærdssystem og fattigdom.

Håber der sider nogle kloge mennesker derude..:s:D

Det jeg grundlæggende vil have hjælp med, er min synopsis - om der er nok samf. reg. og his. i den..

På forhånd tusind tak..

Svar #1
28. maj 2008 af missheidi (Slettet)

* velfærdssystem

Det er religion og samfundsfag C og historie B..

Svar #2
28. maj 2008 af missheidi (Slettet)

Virkelig ikke nogen der har tid og lyst til at hjælpe mig?

Brugbart svar (2)

Svar #3
28. maj 2008 af zgtaf (Slettet)

Jeg har tid og lyst til at hjælpe dig, men jeg tvivler på jeg har de faglige kompetencer. Men du kan da prøve at indsætte din synopse herinde, så kan vi se på det :D

Svar #4
28. maj 2008 af missheidi (Slettet)

Okay.. Jeg har et forløbige udkast. Det er mest mine problemstillinger som jeg er i tvivl om. Jeg er heller ikke helt færdig med alle problemstillinger.




Fag: KS
Emne: Velfærd

Hovedspørgsmål: Hvilken rolle spiller fattigdom i det danske velfærdssystem?

Problemstillinger:
1. Hvordan defineres fattigdom?
2. Hvad er velfærd?
3. Hvilken udvikling har den danske velfærdsstat gennemgået?
4. Hvilken rolle spiller den danske kirke i forhold til samfundet? – Efter reformationen, i dag og i fremtiden
5. Diskuter forskellige former for socialpolitik
6. Perspektiver velfærdsmodellerne til de tre hoved ideologier.
7. Hvilke problemer kan en velfærdsstat medføre?

Delkonklusioner:
1. FN’s definition på fattigdom – absolut og relativ.

2. Velfærd ifølge den residuale, den selektive og den universelle model.
Residual = Marked
Selektiv = Familie
Universel = Stat

3. Velfærdsstaten opstod pga. at fattigdom ikke længere anses, alene for at være selvforskyldt. Velfærdsstaten har været igennem 4 faser.

4. Kirken er gået fra at spille en stor rolle i det danske samfund, til at spille en mindre ubetydelig rolle. I fremtiden ønskes der en større rolle til kirken.

5. Socialdemokraterne vs. Venstre. Socialdemokraterne = mindre ulighed, et godt sikkerhedsnet for os alle og sammenhæng mellem rettighed og pligt. Venstre = lighed, maksimum på kontanthjælp, familien skal have større ansvar og der skal være mere privatisering.

6. De tre hoved ideologier er: Liberalisme, konservatisme og socialisme.
Liberalisme kan parres sammen med den residuale model. Konservatisme med den selektive model. Og til sidst socialismen kan parres sammen med den universelle.

7.
Litteraturliste


Det udleverede materiale:
”Velfærdsstaten har blinde vinkler” – Kristeligt Dagblad d. 7. december 2005

Materiale fra undervisningen:
”Det nytter ikke at tænke sådan” – Berlingske Tidende d. 6. oktober 2004
”Protestantisk kristendom” – religion.dk
”Velfærdsstaten og dens mange liv” s. 130-135 – Jacobsen, Benny m.fl. – Columbus 2004
”Velfærdsstaten og dens mange liv” s. 124-129 – Jacobsen, Benny m.fl. – Columbus 2004.

Indhentet materiale:
http://websikon.socdem.dk/book.asp?ord=
http://www.venstre.dk/index.php?id=4447

Svar #5
28. maj 2008 af missheidi (Slettet)

Du skal ikke tage dig af litteraturlisten...

Skriv et svar til: historie, religion og samfundsfag.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.