Fysik

Brydning og refleksion

28. maj 2008 af lillyjan (Slettet)
Hej igen!
Er der en super klog menneske her, der kan forklare hvad brydning, spejling og interfrens er, med egne ord! Fysik er ikke noget for mig, hehe. Hjælp plese!
På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2008 af mathon

et forsøg skal gøres:

brydning: når en lysstråle passerer en plan grænseflade mellem to forskellige medier, skifter den retning (dens oprindelige retning brydes = ændres)

spejling: når et stofs overflade er helt glat og plan, tilbagekastes alle parallelt indfaldende lysstråler i en retning, hvor de stadig er parallelle.

interferens: når to lysbølger er i samme svingningstilstand, vil de visse steder begge have maksimalt udslag til samme side, hvorved de forstærker hinanden = positiv interferens.
Når to lysbølger er i modsat svingningstilstand, vil de visse steder begge have maksimalt udslag til hver sin side, hvorved de "udslukker" hinanden = negativ interferens.

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

#1) Positiv interferens er også det man kalder konstruktiv interferens og negativ interferens er også det man betegner destruktiv interferens - ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

#2 jo, sådan har jeg også fattet det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)

#3) Okay.. Så er jeg ikke gået galt i byen :D

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. maj 2008 af mathon

#2
JO

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2008 af mikeh (Slettet)

så skal det siges at grunden til at f.eks. en bølger bliver brudt er fordi at f.eks. lyset ikke har samme hastighed i de to medier.. dette kan skyldes at enten frekvensen eller bølgelængden ikke er stor..

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2008 af mathon

opgaven var "med egne ord"...

men
du røg i en fysisk argumentation
og
når vi nu alligevel er i gang
frekvensen er stort set den samme
hvorfor
lambda_1/lambda_2 = v1/v2
så, om du skriver det ene

sin(i)/sin(b) = lambda_1/lambda_2
eller det andet
sin(i)/sin(b) = v1/v2

og
hvad der er årsag og hvad der er virkning, kan der utvivlsomt filosoferes meget over...:-)

...men nu er vi meget langt fra "med egne ord"...

Skriv et svar til: Brydning og refleksion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.