Fysik
Bølgeformlen
29. maj 2008 af
handyman (Slettet)
Jeg skal lave et eksempel på brugen af bølgeformlen med både lys og lyd. Har I et forslag til hvordan man kunne gøre?
Svar #1
29. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
finde på nogle realistiske værdier og indsætte dem i formlen. Så er det jo et eksempel.
Svar #2
29. maj 2008 af handyman (Slettet)
Kunne det for eksempel være således?
Lyd:
v = 340 m/s
f = 20 Hz
lambda = 340/20 = 17 m
Lys:
lambda = 7,4*10^-7
v = 83330
f = 83330/7,4*10^-7 = 0,00112608108 sek
Lyd:
v = 340 m/s
f = 20 Hz
lambda = 340/20 = 17 m
Lys:
lambda = 7,4*10^-7
v = 83330
f = 83330/7,4*10^-7 = 0,00112608108 sek
Svar #3
29. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Den med lys ser ikke helt realistisk ud. Nu ved jeg selvfølgelig ikke i hvilket materiale lyset bevæger sig, men i atmosfærisk luft siger man at det bevæger sig 3,00*10^8 m/s. Men ellers er det rigtig nok.
Skriv et svar til: Bølgeformlen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
