Matematik
Matematik-sprog
29. maj 2008 af
Small311 (Slettet)
Hej :-)
Jeg skal snart op til mundtlig matematik b, og tænkte om der er nogen som har nogle gode fif til matematik sprog?
Det jeg mener er sådan noget med at man siger differentiere istedet for minus, addere i stedet for plus osv..
Og forresten, hvad er produktet? er det der er efter =?
Jeg skal snart op til mundtlig matematik b, og tænkte om der er nogen som har nogle gode fif til matematik sprog?
Det jeg mener er sådan noget med at man siger differentiere istedet for minus, addere i stedet for plus osv..
Og forresten, hvad er produktet? er det der er efter =?
Svar #1
29. maj 2008 af blackduck (Slettet)
#0
Du skal nok ikke sige differentiere i stedet for minus. Differentiere er når du tager den afledede af en funktion.
"lægge sammen" = addere og det man får når man addere to tal er en sum.
"trække fra" = subtrahere og det man får når man subtrahere to tal er en differens.
gange = multiplicere og det man får når man ganger to tal er et _produkt_
dividere og det man får ved at dividere to tal kaldes vel en kvotient.
Men det er ikke særligt vigtigt. Du må bare ikke sige plusse og minusse, det er der altså ikke noget der hedder :)
Du skal nærmere fokuserer på at bruge det matematiske sprog rigtigt. Læg mærke til hvordan sætninger og definitioner er formuleret i din bog.
Du skal nok ikke sige differentiere i stedet for minus. Differentiere er når du tager den afledede af en funktion.
"lægge sammen" = addere og det man får når man addere to tal er en sum.
"trække fra" = subtrahere og det man får når man subtrahere to tal er en differens.
gange = multiplicere og det man får når man ganger to tal er et _produkt_
dividere og det man får ved at dividere to tal kaldes vel en kvotient.
Men det er ikke særligt vigtigt. Du må bare ikke sige plusse og minusse, det er der altså ikke noget der hedder :)
Du skal nærmere fokuserer på at bruge det matematiske sprog rigtigt. Læg mærke til hvordan sætninger og definitioner er formuleret i din bog.
Svar #2
29. maj 2008 af Da-ted (Slettet)
Det ville være en dårlig ide at sige differentiere i stedet for minus. Brug subtrahere i stedet.
Ved multiplikation (gange) er faktorer det du ganger sammen og produktet er resultatet.
Derudover findes division, abscisse (værdien på førsteaksen) , operator (en størrelse, der virker ind på en funktion, så der fremkommer en ny funktion), Origo (det punkt, hvor akserne skærer hinande), ordinat (værdien på andenakse).. lige hvad jeg kunne kmome på
Ved multiplikation (gange) er faktorer det du ganger sammen og produktet er resultatet.
Derudover findes division, abscisse (værdien på førsteaksen) , operator (en størrelse, der virker ind på en funktion, så der fremkommer en ny funktion), Origo (det punkt, hvor akserne skærer hinande), ordinat (værdien på andenakse).. lige hvad jeg kunne kmome på
Skriv et svar til: Matematik-sprog
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
