Matematik
Periodiske fænomener
31. maj 2008 af
Mirella (Slettet)
Heej Igen
(RADIANER)
hvis man løser sin(x)= -6.904
får man -0.7620
også er en til der : PI - ( -0.7620) = 3.904
en 3. løsning : x= 2*pi + (- 0.7620)= 5.521
Er nogen der gider og markere relsultaterne til mig i den her tegning http://da.wikipedia.org/wiki/Billede:Graf_over_sinus.jpg
fordi jeg forstår ikke hvordan de ligger.. :S
Der står også noget med at funktionen har en omvendt funktion , og den omvendte funktion får Dm [-1; 1] , hvordan kan man se at sin^-1 har en Dm på [-1; 1] ud fra grafen?.
Mirella..
(RADIANER)
hvis man løser sin(x)= -6.904
får man -0.7620
også er en til der : PI - ( -0.7620) = 3.904
en 3. løsning : x= 2*pi + (- 0.7620)= 5.521
Er nogen der gider og markere relsultaterne til mig i den her tegning http://da.wikipedia.org/wiki/Billede:Graf_over_sinus.jpg
fordi jeg forstår ikke hvordan de ligger.. :S
Der står også noget med at funktionen har en omvendt funktion , og den omvendte funktion får Dm [-1; 1] , hvordan kan man se at sin^-1 har en Dm på [-1; 1] ud fra grafen?.
Mirella..
Svar #2
31. maj 2008 af mathon
sin(x)= sin(pi-x) = sin(xo+p*(2pi)) = sin(pi-xo+p*(2pi)) og p€Z
xo = sin^-1(-0,6904) = 0.7620
pi-xo = 2,3796
løsninger for x€[-2pi;2pi]:
0.7620+(-1)*(2pi) = -5,5212
0.7620+0*(2pi) = 0.7620
pi-0.7620+(-1)*(2pi) = -3,9036
pi-0.7620+0*(2pi) = 2,3796
xo = sin^-1(-0,6904) = 0.7620
pi-xo = 2,3796
løsninger for x€[-2pi;2pi]:
0.7620+(-1)*(2pi) = -5,5212
0.7620+0*(2pi) = 0.7620
pi-0.7620+(-1)*(2pi) = -3,9036
pi-0.7620+0*(2pi) = 2,3796
Svar #3
31. maj 2008 af Mirella (Slettet)
Vil du ikke mærkere resultaterne på den tegning jeg sendte, fordi jeg kan ikke se hvor fx løsningen -0.7620 er henne på den graf.
problemet er at jeg ikke kan se hvor løsningerne ligger henne på grafen.
problemet er at jeg ikke kan se hvor løsningerne ligger henne på grafen.
Skriv et svar til: Periodiske fænomener
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
