Matematik

numerisk værdi

31. maj 2008 af Rudim (Slettet)
nogen der lige gider at hjælpe mig med denne opgave?
ved ikke helt hvad jeg skal stille op med den:b

|½x|=3

eller er det bare det samme som

|6|=3

oder was?

på forhånd tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2008 af Molle (Slettet)

|½x| = 3
½|x| = 3
|x| = 6
x = 6 v x = -6

Sådan vil jeg tro, den skal løses.

Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Ja det må det næsten være, eftersom 0,5 multipliceret med 6 giver produktet 3.

Svar #3
31. maj 2008 af Rudim (Slettet)

hov, der skulle også stå |x|=6 og ikke |6|=3...

men så er|½x|=3 i princippet =|x|=6?

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Ja, det må det være, som #1 skriver..

Svar #5
31. maj 2008 af Rudim (Slettet)

men hvis man nu ville regne videre med

|½x| = 3

så det bliver

½x=3 v ½x=-3

og så først ganger med to der, så ville der kun være

x=6

tilovers :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
31. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej, den anden løsning vil stadig være der. Altså enten x=6 v x=6

Svar #7
31. maj 2008 af Rudim (Slettet)

ja ok, men det er jo ikke den samme løsning som #1

Svar #8
31. maj 2008 af Rudim (Slettet)

eller hvad?

hjæp :S

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

x=6 v x=-6
Jo det er det da..

Svar #10
31. maj 2008 af Rudim (Slettet)

er:
x=6 v x=6
det samme som:
x=6 v x=-6 ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
31. maj 2008 af o1-studie (Slettet)

Men men jeg tror at det var en skrivefejl.
Da x=6 v x=6 jo er det samme som bare at skrive x=6.

Svar #12
31. maj 2008 af Rudim (Slettet)

ja men hvad er løsningen så nu?

x=6 v x=-6
eller
x=6 v x=6/x=6
?

Brugbart svar (0)

Svar #13
31. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Løsningen på den oprindelige ligning i #0 er x=6. Alt det med x=-6 blev vist kun relevant fordi numerisk-tegnene blev ophævet.

Svar #14
31. maj 2008 af Rudim (Slettet)

men i sådanne opgaver plejer der jo egentlig altid at være både et minus- og et plusresultat, eller tager jeg fejl?

fx.

|x|=15

L={-15,+15}

Brugbart svar (0)

Svar #15
31. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tror faktisk du har ret #14. Det lyder rigtigt

Svar #16
31. maj 2008 af Rudim (Slettet)

hm...ja så går jeg bare ud fra at der i dette tilfælde gælder "prik før stregregning" eller noget i den stil, og det skal ganges ud med det samme..

men tak for hjælpen:)

Skriv et svar til: numerisk værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.