Matematik
Tankeeksperiment
01. juni 2008 af
handyman (Slettet)
Jeg søger hjælp til nedenstående opgaver:
Delopgave A:
Rejs 2000 år tilbage i tiden og indsæt 10 kr på en bankkonto, der garanterer 5% i rente om året. Rejs nu frem til nutiden og forestil dig at du hæver hele beløbet i 10 kroner og stabler mønterne i en høj stabel. Antag at tykkelsen på en 10-krone er en milimeter. Hvor høj bliver stablen målt i kilometer?
Delopgave B:
Forestil dig at du samtidig med at du indsatte beløbet i banken for 2000 år siden sendte en lysstråle ud i verdensrummet. Hvor langt er denne lysstråle nået da du hæver pengene? (Antag blot at lysets hastighed er 300000 km/s)
Delopgave C:
Forestil dig at du bliver tilbudt to forskellige investeringsmuligheder. Enten kan du sikre dig et afkast, der hvert sekund vokser med lysets hastighed. (300.000 km ti-kroner) Eller du kan sikre dig 5% vækst om året. Hvad vil du vælge?
Delopgave A:
Rejs 2000 år tilbage i tiden og indsæt 10 kr på en bankkonto, der garanterer 5% i rente om året. Rejs nu frem til nutiden og forestil dig at du hæver hele beløbet i 10 kroner og stabler mønterne i en høj stabel. Antag at tykkelsen på en 10-krone er en milimeter. Hvor høj bliver stablen målt i kilometer?
Delopgave B:
Forestil dig at du samtidig med at du indsatte beløbet i banken for 2000 år siden sendte en lysstråle ud i verdensrummet. Hvor langt er denne lysstråle nået da du hæver pengene? (Antag blot at lysets hastighed er 300000 km/s)
Delopgave C:
Forestil dig at du bliver tilbudt to forskellige investeringsmuligheder. Enten kan du sikre dig et afkast, der hvert sekund vokser med lysets hastighed. (300.000 km ti-kroner) Eller du kan sikre dig 5% vækst om året. Hvad vil du vælge?
Svar #1
01. juni 2008 af Mandelbrot (Slettet)
Delopgave A
K=Ko(1+r)^n
K = 2.391 * 10^43
Antal 10 kr: K/10. Højde af stabel i km : (Antal 10 kr)/(10*100*1000) = 2.291 * 10^36.
Delopgve B
300000*60*60*24*365*2000 km
Delopgave C
Den må du selv tænke over.
K=Ko(1+r)^n
K = 2.391 * 10^43
Antal 10 kr: K/10. Højde af stabel i km : (Antal 10 kr)/(10*100*1000) = 2.291 * 10^36.
Delopgve B
300000*60*60*24*365*2000 km
Delopgave C
Den må du selv tænke over.
Svar #2
01. juni 2008 af o1-studie (Slettet)
Se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=528126
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=528126
Skriv et svar til: Tankeeksperiment
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
