Matematik
Hjælp til Ligning/substitutionsmetoden
19. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej!
Er igang med en aflevering, men er gået i stå ved denne opgave:
En morfar er i dag 5 gange så gammel som sit barnebarn. For 7,5 år sideb var han 11 gange så gammel som barnebarnet.
X betegner morfaderens nuværende alder
Y betegner barnebarnets ...
Find de to aldre ved hjælp af substitutionsmetoden.
Hvordan griber jeg den an?
Er igang med en aflevering, men er gået i stå ved denne opgave:
En morfar er i dag 5 gange så gammel som sit barnebarn. For 7,5 år sideb var han 11 gange så gammel som barnebarnet.
X betegner morfaderens nuværende alder
Y betegner barnebarnets ...
Find de to aldre ved hjælp af substitutionsmetoden.
Hvordan griber jeg den an?
Svar #1
19. marts 2003 af Jean
Du skal opstille to ligninger hvori du sammenkoger de oplysninger du har fået. F.eks. fås 5 X = Y til den første information. Derefter løser du bare de to ligninger.
Svar #2
19. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Så langt er jeg også kommet:
Hvis jeg siger: 5y=x og 11y=x-7.5
Er jeg på rette spor?
Hvis jeg siger: 5y=x og 11y=x-7.5
Er jeg på rette spor?
Svar #3
19. marts 2003 af Esmil (Slettet)
Undskyld, jeg kunne ikke lade være:
1) x = 5y
2)
x - 7,5 = 11(y - 7,5)
x - 7,5 = 11y - 82,5
x + 75 = 11y
Substitution:
5y + 75 = 11y
6y = 75
y = 75/6 = 12,5 år
x = 5*12,5 = 62,5 år
1) x = 5y
2)
x - 7,5 = 11(y - 7,5)
x - 7,5 = 11y - 82,5
x + 75 = 11y
Substitution:
5y + 75 = 11y
6y = 75
y = 75/6 = 12,5 år
x = 5*12,5 = 62,5 år
Skriv et svar til: Hjælp til Ligning/substitutionsmetoden
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
