Fysik
fra gaslove til idealgasligning
01. juni 2008 af
inmusicitrust (Slettet)
Hej folkens! :)
Jeg har et spørgsmål, da jeg skal til eksamen i fysik nu her.
Vi har fået at vide af vores lærer, at idealgasligningen er opstået ud fra de tre gaslove. Det skal vi selvfølgelig bevise:
Alle tre gaslove giver sammenhængen i mellem tryk, temperatur og rumfang i en gas.
Boyle Mariottes lov er givet ved p*v=konstant, hvor temperaturen er fastholdt.
Gay-Lussacs 1. lov er givet ved p = konstant*T, hvor V (rumfang) er fastholdt.
Gay-Lussacs 2. lov: V= konstant*T (hvor tryk p er fastholdt.)
Idealgasligningen er givet ved: P*V=n*R*T, hvordan beviser man idealgasligningen ud fra gaslovene?
Håber nogen vil hjælpe, på det her område er jeg bare lost.
Jeg har et spørgsmål, da jeg skal til eksamen i fysik nu her.
Vi har fået at vide af vores lærer, at idealgasligningen er opstået ud fra de tre gaslove. Det skal vi selvfølgelig bevise:
Alle tre gaslove giver sammenhængen i mellem tryk, temperatur og rumfang i en gas.
Boyle Mariottes lov er givet ved p*v=konstant, hvor temperaturen er fastholdt.
Gay-Lussacs 1. lov er givet ved p = konstant*T, hvor V (rumfang) er fastholdt.
Gay-Lussacs 2. lov: V= konstant*T (hvor tryk p er fastholdt.)
Idealgasligningen er givet ved: P*V=n*R*T, hvordan beviser man idealgasligningen ud fra gaslovene?
Håber nogen vil hjælpe, på det her område er jeg bare lost.
Svar #1
01. juni 2008 af kuerten15
Du kan læse mere om det her..
http://en.wikipedia.org/wiki/Combined_gas_law
http://en.wikipedia.org/wiki/Ideal_gas_law#Derivations
http://en.wikipedia.org/wiki/Combined_gas_law
http://en.wikipedia.org/wiki/Ideal_gas_law#Derivations
Svar #2
01. juni 2008 af humosof (Slettet)
Her er et andet link med en god udledning.
http://iis-old.nakskov-gym.dk/fysik/la/mekanik_webmappe/tryk_4.htm
Der kommer man frem til, at en begyndelsestilstand er lig med en sluttilstand for en ideal gas. Dette er ækvivalent med at PV/T = konst.
http://iis-old.nakskov-gym.dk/fysik/la/mekanik_webmappe/tryk_4.htm
Der kommer man frem til, at en begyndelsestilstand er lig med en sluttilstand for en ideal gas. Dette er ækvivalent med at PV/T = konst.
Skriv et svar til: fra gaslove til idealgasligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
