Matematik
1.026
18. september 2004 af
Damon (Slettet)
"I et koordinatsystem har en parabel ligningen:
y=x^2
Punkterne A og B ligger på parablen og deres førstekoordinater er henholdsvis 1 og -2.
Bestem koordinatsættet til det punkt P på parablen, for hvilket
AP-> er ortogonal på AB->"
Jeg kan ikke få den til at passe. Først fandt jeg parameterfremstillingen for AP-> og sætte dens y-koordinatfunktion lig parablens ligning - jeg satte t til 1 da det vel retningsvektoren vel så er lige så lang som AB->.
Af det får jeg en anden gradsligning, hvor rødderne bliver +/-2. Det kan ikke passe. For det første skal det være i et punkt og for det andet når jeg tegner den ligner det umiskendeligt at det ønskede punkt ligger i (0,0)
Hjælp!! :)
y=x^2
Punkterne A og B ligger på parablen og deres førstekoordinater er henholdsvis 1 og -2.
Bestem koordinatsættet til det punkt P på parablen, for hvilket
AP-> er ortogonal på AB->"
Jeg kan ikke få den til at passe. Først fandt jeg parameterfremstillingen for AP-> og sætte dens y-koordinatfunktion lig parablens ligning - jeg satte t til 1 da det vel retningsvektoren vel så er lige så lang som AB->.
Af det får jeg en anden gradsligning, hvor rødderne bliver +/-2. Det kan ikke passe. For det første skal det være i et punkt og for det andet når jeg tegner den ligner det umiskendeligt at det ønskede punkt ligger i (0,0)
Hjælp!! :)
Svar #1
18. september 2004 af frodo (Slettet)
to ligninger med to ubekendte:
AP-> =(x-1,y-f(1))
AB-> = (-2-1,f(-2)-f(1))
så har du:
AP*AB=0, da de er vinkelrette
og: y=x^2, da P ligger på parablen.
AP-> =(x-1,y-f(1))
AB-> = (-2-1,f(-2)-f(1))
så har du:
AP*AB=0, da de er vinkelrette
og: y=x^2, da P ligger på parablen.
Svar #2
20. september 2004 af Damon (Slettet)
Tak så fik jeg det til at passe. Punktet ligger i (0,0).
Skriv et svar til: 1.026
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
