Fysik
Brændværdi - haster!
02. juni 2008 af
hejhejhejmedmeddig2 (Slettet)
Jeg skal til eksamen i morgen og har trukket et emne om Energi.
i min opgave skal jeg blandt andet forklare hvad brændværdi og effekt er.
Men jeg har ingen anelse :S
Det ville være fedt at få noget hjælp please.
i min opgave skal jeg blandt andet forklare hvad brændværdi og effekt er.
Men jeg har ingen anelse :S
Det ville være fedt at få noget hjælp please.
Svar #1
02. juni 2008 af DennisDeH (Slettet)
Brændværdien er den energi der frigives ved afbrændning af fx ét kg træ.
Herunder er der den øvre brændværdi, som kan kaldes den "teoretiske brændværdi", eller den kalorimetiske brændværdi; samt den nedre brændværdi, hvor der er taget højde for at der går noget energi til spilde ved fx dannelse af vanddamp osv..
Ligningen for hvor meget energi der frigvies ser således ud:
E_kem [J] = Brændværdi[J/m]*masse[m]
Herunder er der den øvre brændværdi, som kan kaldes den "teoretiske brændværdi", eller den kalorimetiske brændværdi; samt den nedre brændværdi, hvor der er taget højde for at der går noget energi til spilde ved fx dannelse af vanddamp osv..
Ligningen for hvor meget energi der frigvies ser således ud:
E_kem [J] = Brændværdi[J/m]*masse[m]
Svar #2
02. juni 2008 af hejhejhejmedmeddig2 (Slettet)
ah kool, så hvis jeg vil finde brændværdien for 35 liter benzin ser det således ud:
E = 3,2*10(opløftet i 7) j/l * 35
= 1,12*10(opløftet i 9)
?
E = 3,2*10(opløftet i 7) j/l * 35
= 1,12*10(opløftet i 9)
?
Skriv et svar til: Brændværdi - haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
