Matematik
Eksamen + integralregning
02. juni 2008 af
Beki (Slettet)
Jeg skal op til mat B og har brug for hjælp til dette spørgsmål:
Bevis nogle sætninger om stamfunktionen og det bestemte integral.
Hvilke beviser er bedst at bruge?
Bevis nogle sætninger om stamfunktionen og det bestemte integral.
Hvilke beviser er bedst at bruge?
Svar #2
02. juni 2008 af mathon
husk
det hedder stamfunktionerNE til f(x)
da
F(x) = Sf(x)dx = Fo(x) + k (og konstanten, k, kan have alle mulige reelle værdier)
hvor
Fo(x) = F(x) for k = 0
det hedder stamfunktionerNE til f(x)
da
F(x) = Sf(x)dx = Fo(x) + k (og konstanten, k, kan have alle mulige reelle værdier)
hvor
Fo(x) = F(x) for k = 0
Svar #3
03. juni 2008 af Beki (Slettet)
Hvis F er en stamfunktion til funktionen f, vil alle funktioner af formen G(x)=F(x)+k, hvor k er en konstant, også være stamfunktionen til f.
F'(x) = f(x)
Differentierer funktionen G(x)= F(x) + k:
G'(x)= (F(x)+ k)' = F'(x) + (k)' = F'(x)+ 0 = f(x)
Altså er G også en stamfunktion til f.
Jeg kan også regnereglerne
F(x) + G(x) er en stamfunktion til f(x) + g(x)
Beviset om arealfunktionen. osv.
F'(x) = f(x)
Differentierer funktionen G(x)= F(x) + k:
G'(x)= (F(x)+ k)' = F'(x) + (k)' = F'(x)+ 0 = f(x)
Altså er G også en stamfunktion til f.
Jeg kan også regnereglerne
F(x) + G(x) er en stamfunktion til f(x) + g(x)
Beviset om arealfunktionen. osv.
Skriv et svar til: Eksamen + integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
