Fysik
Energiniveauer
02. juni 2008 af
Helena7 (Slettet)
Et spørgsmål til dette diagram:
http://www.astro.ku.dk/astro211/viewgraphs/1/index7.html
Scrol ned, indtil der står -->
linie-serier; Lyman,- Balmer-, Paschen
Også er det den blå figur, jeg snakker om.
Jeg ved, at det er et diagram over energiniveauerne i hydrogen. Balmer serien går fra n=2 osv, og hvis man indsætter denne i Bohrs E_n = - hcR / n^2 , så får man det der svarer til pillenes endepunkt.
Men hvorfor starter pillene, der hvor de gør? Det forstår jeg ikke helt.
Kig i Vejen til fysik B2, side 52, hvis I har den. Det ses diagrammet bedre.
Jeg håber, at I kan hjælpe. Jeg sidder og læser til eksamen, og jeg er sikker på, at jeg bliver spurgt til det, hvis jeg kommer op i dette emne.
http://www.astro.ku.dk/astro211/viewgraphs/1/index7.html
Scrol ned, indtil der står -->
linie-serier; Lyman,- Balmer-, Paschen
Også er det den blå figur, jeg snakker om.
Jeg ved, at det er et diagram over energiniveauerne i hydrogen. Balmer serien går fra n=2 osv, og hvis man indsætter denne i Bohrs E_n = - hcR / n^2 , så får man det der svarer til pillenes endepunkt.
Men hvorfor starter pillene, der hvor de gør? Det forstår jeg ikke helt.
Kig i Vejen til fysik B2, side 52, hvis I har den. Det ses diagrammet bedre.
Jeg håber, at I kan hjælpe. Jeg sidder og læser til eksamen, og jeg er sikker på, at jeg bliver spurgt til det, hvis jeg kommer op i dette emne.
Svar #1
02. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)
Det er fordi der er tale om spektrallinjer, derfor skal der udsendes energi. Forestil dig at atomet er blevet exciteret og er kommet op i en højere energi tilstand. Det er det pilene viser ved at lade dem starter der hvor de nu gør.
Skriv et svar til: Energiniveauer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
