Matematik
B-værdien i andengradspolinomium
03. juni 2008 af
stradel (Slettet)
I opgaver hvor a,b,c og d's forskrift skal bestemmes, eller hvor der skal følge en forklaring til de respektive bogstaver, hvad er så b?? og hvornår er den henholsvis positiv eller negativ ???
Svar #1
03. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)
b flytter toppunktet til positionen:
T(x) = -ax^2+c
hvor x er toppunktets x-koordinat og T(x) er y-koordinaten, så x=-b/(2a). Grafisk betyder det, at b flytter toppunktet på "den omvendte parabel"
T(x) = -ax^2+c
hvor x er toppunktets x-koordinat og T(x) er y-koordinaten, så x=-b/(2a). Grafisk betyder det, at b flytter toppunktet på "den omvendte parabel"
Svar #2
03. juni 2008 af mathon
f(x) = ax^2 + bx + c = a(x+(b/(2a)))^2 + (-d)/(4a)
f'(x) = 2ax + b
f'(0) = 2a*0 + b = b
b er den afledede af 0
b kan fortegnsvariere lige så "frit" som a og c
af
f(x) = a(x+(b/(2a)))^2 + (-d)/(4a)
ses
at b sammen med a bestemmer 1.koordinaten til toppunktet, som er (-b/(2a))
a>0
1) b>0: (-|b|/(2|a|))0
toppunktet ligger i 1. eller 4. kvadrant
a0: (-|b|/(-2|a|))>0
toppunktet ligger i 1. eller 4. kvadrant
2) b=0: (-0/(2|a|))=0
toppunktet ligger på y-aksen
3) b<0: (|b|/(-2|a|))<0
toppunktet ligger i 2. eller 3. kvadrant
f'(x) = 2ax + b
f'(0) = 2a*0 + b = b
b er den afledede af 0
b kan fortegnsvariere lige så "frit" som a og c
af
f(x) = a(x+(b/(2a)))^2 + (-d)/(4a)
ses
at b sammen med a bestemmer 1.koordinaten til toppunktet, som er (-b/(2a))
a>0
1) b>0: (-|b|/(2|a|))0
toppunktet ligger i 1. eller 4. kvadrant
a0: (-|b|/(-2|a|))>0
toppunktet ligger i 1. eller 4. kvadrant
2) b=0: (-0/(2|a|))=0
toppunktet ligger på y-aksen
3) b<0: (|b|/(-2|a|))<0
toppunktet ligger i 2. eller 3. kvadrant
Skriv et svar til: B-værdien i andengradspolinomium
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
