Matematik
asymtoter - hvordan???
20. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
hej - hvor det indviklet, håber at kan du simpelt forklare mig hvordan man finder de skrå asymtoter i en polynomiums brøk. - Er det korrekt forstået at man først må finde rødderne, ved division?
T.eks - 2x^2+x+1/x^2-2x+1 - hvordan griber man sådan en fyr an?
det ville være dejligt med et kvalificeret svar - på forhand tusind tak for hjælpen!!!
hej - hvor det indviklet, håber at kan du simpelt forklare mig hvordan man finder de skrå asymtoter i en polynomiums brøk. - Er det korrekt forstået at man først må finde rødderne, ved division?
T.eks - 2x^2+x+1/x^2-2x+1 - hvordan griber man sådan en fyr an?
det ville være dejligt med et kvalificeret svar - på forhand tusind tak for hjælpen!!!
Svar #2
20. marts 2003 af Esmil (Slettet)
Jeg går ud fra du mener:
(2x^2 + x + 1)/(x^2 - 2x + 1)
Start med at forkorte med x^2:
(2 + x^-1 + x^-2)/(1 - 2x^-1 + x^-2)
Når x går mod uendeligt vil både x^-1 og x^-2 gå mod 0. Derfor vil hele brøken gå mod 2/1 = 2.
(2x^2 + x + 1)/(x^2 - 2x + 1)
Start med at forkorte med x^2:
(2 + x^-1 + x^-2)/(1 - 2x^-1 + x^-2)
Når x går mod uendeligt vil både x^-1 og x^-2 gå mod 0. Derfor vil hele brøken gå mod 2/1 = 2.
Svar #3
20. marts 2003 af Esmil (Slettet)
Nåja og når x=1 så vil det under brøkstregen give 0 (x=1 er den eneste rod af dette polynomie).
Så når x går mod 1 vil hele brøken gå mod uendeligt.
Altså er x=1 også en asymptote, men jeg kan altså ikke se nogen skrå asymptoter..
Så når x går mod 1 vil hele brøken gå mod uendeligt.
Altså er x=1 også en asymptote, men jeg kan altså ikke se nogen skrå asymptoter..
Svar #4
20. marts 2003 af Esmil (Slettet)
Nåja og når x=1 så vil det under brøkstregen give 0 (x=1 er den eneste rod af dette polynomie).
Så når x går mod 1 vil hele brøken gå mod uendeligt.
Altså er x=1 også en asymptote, men jeg kan altså ikke se nogen skrå asymptoter..
Så når x går mod 1 vil hele brøken gå mod uendeligt.
Altså er x=1 også en asymptote, men jeg kan altså ikke se nogen skrå asymptoter..
Skriv et svar til: asymtoter - hvordan???
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
