Samfundsfag

Økonomien

04. juni 2008 af Mette12 (Slettet)
Hej

Hvad betyder overophedet

Altså i min bog står der at:

Økonomien bliver overophedet

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er, kort sagt, når det ikke er muligt at producere det, der efterspørges.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2008 af Mandelbrot (Slettet)

http://www.liberator.dk/art-detail.asp?a_id=759

Hvis du bruger internet Explorer, så tryk og hold Ctrl, og tryk F. Skriv "definition" og tryk enter.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Det er Ctrl+B i IE

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#3 Så må vi have forskellige versioner:)

Svar #5
05. juni 2008 af Mette12 (Slettet)

Mange tak for hjælpen allesammen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2008 af Niels_89 (Slettet)

Når produktionen bliver så stor at der ikke er arbejdstagere nok til at dække arbejdet (som resulterer i højere lønninger). En konsekvens ville være en outsourcing tendens for firmaerne, da det er billigere at producere i udlandet.

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. juni 2008 af klotte (Slettet)

måske man skulle outsource sygeplejeskernes og pædagogernes job ;)

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#7 At give dem mere i løn vil i hvert fald være negativt, hvis vi ikke ønsker at overophede økonomien. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. juni 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#8 Det er utroligt, så kortsigtet og egoistisk mennesker tænker.

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#9 Tja, jeg har faktisk lidt sympati for sygeplejerskerne. Det har jeg derimod ikke for pædagogerne. De skal da bare til at smutte på arbejde.

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

..og nej, jeg er absolut ikke egoistisk. Jeg er realistisk, og netop derfor kan jeg se, at lønsstigningerne, som er blevet givet ved denne overenskomst, har sprængt alle rekorder. Nu må det snart være slut.

Brugbart svar (0)

Svar #12
05. juni 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#11 Jeg snakkede ikke om dig, men om sygeplejerskerne og pædagogerne. Faktisk om alle der strejker. Det giver kæmpe tab, hver dag de ikke er på arbejde, og hvis de får mere i løn bliver inflationen størrere eller som du siger økonomien overophedet, så de skyder sig selv i foden - og alle andre i DK. Det er i orden at lave en lille fredelig demostration, men strejke burde vær fyringsgrundlag.

Desudene kan det ikke være så svært at skabe en fornuftig dialog, uden at strejke.

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#12 Selve det at vi har muligheden for at strejke er nu en god ting. Fagforeningerne samler folk i solidaritet, så vi alle kan hjælpe hinanden med at opnå et fælles mål. Det er i det mindste nogle gamle arbejderværdier, som man ikke skal kimse.

Problemet ved især pædagogerne er, at de strejker alt for tit. Desuden er deres arbejde heller ikke mere værd. Pædagogjobbet bliver generelt set som et job, man kan få, hvis man ikke kan andet, og som naturlig konsekvens af dette, kan lønnen heller ikke være høj.

Ved sygeplejerskene er situationen lidt anderledes. Så vidt jeg husker ville de bare have flere hænder. De var utilfredse med, at de ikke havde nok tid til at drage den rigtige omsorg omkring de enkelte patienter. Men nu er det lige pludselig blevet et spørgsmål om mere i løn? Jeg er lidt forvirret.

Brugbart svar (0)

Svar #14
05. juni 2008 af Mandelbrot (Slettet)

#13 Jeg må indrømme at jeg ikke har sat mig ind i sygeplejerskernes situation, og jeg burde vel derfor ikke dømme dem. Der er bare næsten hele tiden nogen som strejker, så til sidst virker det hele som et spørgsmål om penge.

Fagforeningerne skal samle bestemte gruppe, og sørge for at de er tilfredse, hvis de grupper strejker ser jeg det som et tegn på, at fagforeningen har fejlet. Det er først når det bliver så galt at folk strejker, fagforeningen virkelig gør noget. Altså når det er for sent.

Men jeg mener stadigvæk at det er forkert at strejke, set i lyset af, at det koster virkelig mange penge for samfundet. Så igen, fagforeningen skal løse problemet før det bliver et problem.

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. september 2014 af 123434

Overophedet økonomi

Når økonomien går rigtig godt, kan den til sidst bliver overophedet. Priser og lønninger kan blive presset op, det sker på grund af at folk har mange penge til at købe varer og tjenesteydelser for. Den store efterspørgsel gør, at tingene bliver dyrere(butikkerne sætter priserne op) Når alting bliver dyrere, kræver folk også mere i løn. Priserne og lønningerne er altså blevet højere. Det er negativt i forhold til udlandet, som begrænser købet af dyre danske produkter og tjenesteydelser. Vores egne produkter er også dyre, så det kan bedre betale sig for os at købe udenlandske, dvs importere, end at bruge vores egne danske produkter. Der opstår underskud på betalingsbalancen. Importen, køb af varer og tjeneste for udlandet, overstiger eksporten, salg af danske varer og tjenester til udlandet. Det ender med, at vi på sigt kommer til at skylde penge til udlandet, hvis der er underskud på vores betalingsbalance.

Der er en dobbeltside til det fordi, at hvis vi ikke sælger så meget til udlandet længere, og vi i mindre grad forbruger vores egne danske varer og tjeneste, må vi fyrer på f.eks. fabrikkerne. En overophedning af økonomien har på sigt også arbejdsløshed som konsekvens.

For at undgå at økonomien bliver overophedet i en højkonjunktur, kan man lægge en dæmper på økonomien ved at hæve skatterne eller spare på de offentlige udgifter.


Skriv et svar til: Økonomien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.