Fysik
"Bevis" !
05. juni 2008 af
Helena7 (Slettet)
Jeg sidder og forbereder "beviset" for halveringstiden. Og forbereder hvad jeg skal sige osv.
A = A_0 * e^(-kt)
t = T_(1/2)
A = 1/2A_0 ** <--- her er problemet.
Disse sættes sammen til:
1/2A_0 = A_0 * e^(-kT_(1/2))
1/2 = e^(-kT_(1/2))
ln(2) = -kT_(1/2)
osv..
Problemet er altså **: hvad skal jeg sige her? Kan ikke huske hvorfor min lærer sagde, at dette gælder: A = 1/2A_0.
Jeg kunne forstå, hvis der stod N = 1/2N_0, fordi antallet af kerner halveres ved halveringstiden.
Men halveres aktiviteten også?
A = A_0 * e^(-kt)
t = T_(1/2)
A = 1/2A_0 ** <--- her er problemet.
Disse sættes sammen til:
1/2A_0 = A_0 * e^(-kT_(1/2))
1/2 = e^(-kT_(1/2))
ln(2) = -kT_(1/2)
osv..
Problemet er altså **: hvad skal jeg sige her? Kan ikke huske hvorfor min lærer sagde, at dette gælder: A = 1/2A_0.
Jeg kunne forstå, hvis der stod N = 1/2N_0, fordi antallet af kerner halveres ved halveringstiden.
Men halveres aktiviteten også?
Svar #1
05. juni 2008 af Da-ted (Slettet)
Det er samme grundbevis som ved henfald.
Aktiviteten er jo ligesom antallet af kerner en eksponentiel funktion, da A = k * N = k * N_0 * (½)^(t/T½) = A_0 * (½)^(t/T½), hvor A_0 = k * N_0 er aktiviteten til tiden 0.
derfor er det helt rigtigt det du gør. Når antallet af kerner halveres må aktiviteten jo også halveres.
Aktiviteten er jo ligesom antallet af kerner en eksponentiel funktion, da A = k * N = k * N_0 * (½)^(t/T½) = A_0 * (½)^(t/T½), hvor A_0 = k * N_0 er aktiviteten til tiden 0.
derfor er det helt rigtigt det du gør. Når antallet af kerner halveres må aktiviteten jo også halveres.
Skriv et svar til: "Bevis" !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
