Matematik
Cirklens ligning
06. juni 2008 af
hejddig (Slettet)
Hej
Kan jeg godt finde cirklens ligning ud fra en cirkel der tangere x og y aksen, hvor jeg kun kender centrum koordinaterne og radiusen?
Haster
Kan jeg godt finde cirklens ligning ud fra en cirkel der tangere x og y aksen, hvor jeg kun kender centrum koordinaterne og radiusen?
Haster
Svar #1
06. juni 2008 af mathon
...du kan altid finde en cirkels ligning,
når
du har oplysning om
1) cirkelcentrum, C(c1,c2)
2) radius, r
Cirkelligning:
(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2
når
du har oplysning om
1) cirkelcentrum, C(c1,c2)
2) radius, r
Cirkelligning:
(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2
Svar #2
06. juni 2008 af mathon
...i dette specielle tilfælde
gælder for
1) C beliggende i 1. eller 3. kvadrant
(x-c1)^2 + (y-c1)^2 = r^2.....(da c2 = c1)
2) C beliggende i 2. eller 4. kvadrant
(x-c1)^2 + (y+c1)^2 = r^2.....(da c2 = -c1)
gælder for
1) C beliggende i 1. eller 3. kvadrant
(x-c1)^2 + (y-c1)^2 = r^2.....(da c2 = c1)
2) C beliggende i 2. eller 4. kvadrant
(x-c1)^2 + (y+c1)^2 = r^2.....(da c2 = -c1)
Svar #3
06. juni 2008 af hejddig (Slettet)
Ved ikke lige hvilket kvadrat det ligger i, der hvor både x og y er positiv. 1. kvadrat?
Skriv et svar til: Cirklens ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
