Matematik

vektorregning

20. september 2004 af Gnisten (Slettet)
hej jeg har et mindre problem med en vektor opgave.
de informationer jeg har er: b=c-a , længden af a=5 længden af c=3 og a*c=0 og længden af b=5,83
jeg skal beregne vinklen mellem vektor b og c, men kan ikke helt finde ud af hvordan???

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2004 af frodo (Slettet)

du har en trekant. idet a^c=0 står disse vinkelret på hinanden. Ellers så bare teng en trekant, der passer med det du har opgivet! Så kan du beregne vinklen mellem b pg c i trekanten., Men den vinkel du bliver bedt om at angive, er den hvor b og c er afsat med samme begyndelsespunkt. Men den er jo nem at bestemme, når du har den anden.

Svar #2
20. september 2004 af Gnisten (Slettet)

men jeg har jo ingen punkter kun længder

Svar #3
20. september 2004 af Gnisten (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad du mener?

Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2004 af frodo (Slettet)

nej. Men hvis du bliver bedt om at bestemme en trekants vinkler, så har du da som regel heller ingen punkter.
Det kan da snildt gøres ud fra cosinusrelationerne!

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2004 af frodo (Slettet)

normalt kender du da også kun sidelængderne i en given trekant.Det er også tilfældet ovenfor!!

Svar #6
20. september 2004 af Gnisten (Slettet)

vil det sige at a*c er det samme som a * a(hat)?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2004 af frodo (Slettet)

ud fra det siger du altså at a(hat)=c, det er den ikke.
Men a og c er ortogonale, ligesom a og a(hat) er det. Men idet |c| IKKE er =|a(hat)|, så er c IKKE a(hat)

Svar #8
20. september 2004 af Gnisten (Slettet)

tak for hjælpen jeg har fundet ud af det

Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.