Fysik
Kometer
20. september 2004 af
Julie J (Slettet)
Nogle støvkorn er kugleformede og har densiteten 3,5*10^3kg/m^3
Beregn massen af støvkorn med radius 0,11 (my)meter
Kan ikke lige finde tegnet, men det ligner det græske tegn my nærmest: y
Nogen der kan hjælpe??
Beregn massen af støvkorn med radius 0,11 (my)meter
Kan ikke lige finde tegnet, men det ligner det græske tegn my nærmest: y
Nogen der kan hjælpe??
Svar #1
20. september 2004 af frodo (Slettet)
du udregner da bare rumfanget af et støvkorn, idet du går ud fra at den er cirkelformet.
så kan du da finde massen, men husk at holde styr på enhederne!! Du bliver nødt til at udregne rumfanget i m^3, da densiteten er angivet i m^3
så kan du da finde massen, men husk at holde styr på enhederne!! Du bliver nødt til at udregne rumfanget i m^3, da densiteten er angivet i m^3
Svar #2
20. september 2004 af JulieJense (Slettet)
Vil det sige, at
r = 0,11(my)meter = 0,11*10^-3 m
V = (4/3)*pi*r^3
= (4/3)*pi*(0,11*10^-3m) = 0,00046m^3
Så
densitet*V
= 3,5*10^3kg/m^3 * 0,00046m^3 = 1,6kg
Er det sådan??
r = 0,11(my)meter = 0,11*10^-3 m
V = (4/3)*pi*r^3
= (4/3)*pi*(0,11*10^-3m) = 0,00046m^3
Så
densitet*V
= 3,5*10^3kg/m^3 * 0,00046m^3 = 1,6kg
Er det sådan??
Svar #3
20. september 2004 af frodo (Slettet)
"mymeter"=mikrometer=10^-6m
dvs at din radius er forkert, Desuden har du glemt at sætte radius i tredje.
Prøv lige at tænk det igennem en gang! En kugle med radius på 0,00000011 m skulle veje 1,6 kg. Nej, vel.
dvs at din radius er forkert, Desuden har du glemt at sætte radius i tredje.
Prøv lige at tænk det igennem en gang! En kugle med radius på 0,00000011 m skulle veje 1,6 kg. Nej, vel.
Skriv et svar til: Kometer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
