Matematik

Ligningssystemer og vektorer

08. juni 2008 af Yis_xxx (Slettet)
Denne sætning hedder sætning 27 i min bog og den lyder således:

Lad følgende ligningssystemer være givet
a1x+b1y=c1
a2x+b2y=c2

Hvis D er forskellig fra 0, så har ligningssystemet netop én løsning:
(x,y) = ((Dx/D),(Dy/D))

Hvad kan man bruge denne sætning til i praksis? Kun at finde de ubekendte x og y eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja, det er diskriminantmetoden. ;) Du bruger den til at finde de x og y hvor ligningssystemet er opfyldt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#1 Det er nu determinantmetoden :-)

(rigtig mange skriver diskriminant, når det er determinant )

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Jaja; jeg er fysiker. Ikke matematiker. :D

Men tak for rettelsen anyway.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#3 Hehe :-)

- Min gamle matematiklærer begik samme fejl, og han blev så også rettet hver gang :-)

Skriv et svar til: Ligningssystemer og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.