Matematik

linjes vinkel med x-aksen

08. juni 2008 af ditt (Slettet)
hej :)

I en opgave til mundtlig årsprøve b-niveau skal jeg gøre rede for en linjes vinkel med x-aksen. Jeg kan hverken finde det i min bog eller mine noter. Nogen der kan hjælpe? så simpelt som muligt tak, er ikke lige en ørn til det her ;)

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2008 af Rochester (Slettet)

v = tan^-1(a) ...hvor a er linjens hældningskoefficient.

Det kommer af, at tan(v) = a. (Hældningskoefficienten er jo den ændring i y-retningen, når x vokser med 1). Ved at tegne en skitse ses, at tan(v) = a/1.

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2008 af mathon

hvis linjens ligning
er
y = ax + b

er linjens retningsvinkel med x-aksen

V = tan^-1(a)...(husk vinkelmålet = DEGREE)



der gælder reglen:
hældningskoefficienten = tangens til retningsvinklen
dvs.
a = tan(V) og dermed
V = tan^-1(a)

Svar #3
08. juni 2008 af ditt (Slettet)

Okay, tak.

Mathon, jeg forstår ikke helt det sidste a=tan(V) og dermed V=tan^-1(a). kan du forklare det nærmere?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2008 af mathon

tan(V) = a

du "tager" tan^-1 på begge sider

tan^-1(tan(V)) = tan^-1(a)

V = tan^-1(a)

Svar #5
08. juni 2008 af ditt (Slettet)

Okay, så det er beviset for at V=tan^-1(a), er måden jeg regner vinklen mellem linien og x-aksen ud på, eller hvad? :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2008 af mathon

NETOP!!!:-)

Svar #7
08. juni 2008 af ditt (Slettet)

Super.. Tusind tak, begge to :)

- #6 kan godt lide den meget entusiastiske smiley med alle udråbstegnene ;) tak for hjælpen

Skriv et svar til: linjes vinkel med x-aksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.