Matematik

tredjegradsligning

08. juni 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)
her er en tredjegradsligning:

10x+1x^3-100=0

problemet er at jeg ikke ved hvordan den løses og dt jeg kan finde på nettet er lidt for langhåret (: nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hint: brug nulreglen

Svar #2
08. juni 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

what????

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Sæt x uden for parantes i de første to led:
x(10+x^2)-100=0
Løs så ligningerne:
x-100=0 og (10+x^2)-100=0

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#3 Passer ikke.

#0 Løs den på lommeregneren. Den har kun en rod, og den kan ikke gættes.

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

#4 hvorfor kan man ikke gøre sådan?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Prøv at tjekke de rødder du kommer frem til på din måde. Passer de i ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. juni 2008 af susna (Slettet)

#5
Nulreglen kan bruges på produkter

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. juni 2008 af susna (Slettet)

#5
Nulreglen kan KUN bruges på produkter

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)

Tak #7.
Man lærer noget hver dag. Det var en detalje jeg ikke kendte til.

Svar #10
09. juni 2008 af PeterRasmussen94 (Slettet)

okay hvordan skal jeg så gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

Lommeregner. Du kan ikke gøre andet.

Skriv et svar til: tredjegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.