Matematik
Differentiation af a^x
09. juni 2008 af
Kongjulian (Slettet)
Jeg har brug for at differentiere a^x og synes der går noget galt når jeg forsøger dette.
Jeg er udemærket klart over at det skal give a^X * ln(a)
men i forsøget på at nå dertil går det galt.
Jeg bruger tretrins reglen
DeltaF = f(x0+h)-f(x0)
= a*(x0+h)-a^x0
Jeg forstår ikke rigtig at komme videre herfra :/
Jeg er udemærket klart over at det skal give a^X * ln(a)
men i forsøget på at nå dertil går det galt.
Jeg bruger tretrins reglen
DeltaF = f(x0+h)-f(x0)
= a*(x0+h)-a^x0
Jeg forstår ikke rigtig at komme videre herfra :/
Svar #1
09. juni 2008 af fox7400 (Slettet)
du skal benytte din viden om: e
1) d/dx(e^x)) = e^x
2) a^x = e^(x * ln(a))
3) d/dx(f(g(x)) = f'(g(x))*g'(x)
1) d/dx(e^x)) = e^x
2) a^x = e^(x * ln(a))
3) d/dx(f(g(x)) = f'(g(x))*g'(x)
Skriv et svar til: Differentiation af a^x
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
