Matematik

2.gradspoly toppunkt - 2.koordinat?

09. juni 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)
hvordan beviser man 2. koordinaten for toppunkt i 2.gradspoly? det står ikke nogen stedeR ? :(

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2008 af mathon

y = ax^2 + bx + c = a(x+b/(2a))^2 + (-d/(4a))
for
x = -b/(2a)

y = -d/(4a)

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Prøv at indsætte toppunktets førstekoordinat på x' plads i y=ax^2+bx+c og reducer indtil du får noget med b^2-4ac, som jo er det samme som d

Svar #3
09. juni 2008 af Yndlingsbabe (Slettet)

tror altså jeg hopper lidt af for kan ikke få det til at give det rigtige?

Skriv et svar til: 2.gradspoly toppunkt - 2.koordinat?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.