Matematik

Matematiske funktioner??

09. juni 2008 af chgj (Slettet)
Hej alle sammen

Jeg har et spørgsmål vedr. a og b i de forskellige funktioner (lineære, eksponentielle og potens)

I en lineær funktion er:
a = hældningskoefficient
b = skæringspunkt ved y-aksen

I en eksponentielffunktion er:
a = ?
b = skæringspunkt ved y-aksen

I en potensfunktion er:
a = ?
b = ?

Håber I kan hjælpe mig med at svare, skal nemlig bruge det til min mdt. matematik eksamen her den 11. juni 2008.

På forhånd mange tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. juni 2008 af blub (Slettet)

Uhh hører meget gerne med her :-)

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juni 2008 af Isomorphician

a i en eksponentialfunktion er fremskrivningsfaktoren.
Når x vokser med en enhed vokser, eller aftager f(x) med (a*100)-100 %

til potensfunktion:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=535208

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2008 af dnadan (Slettet)

Lineære og eksponentielle:

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

Potensielle funktioner(meget kort):

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk) og (Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

- Søg og du skal finde :-)


Svar #4
09. juni 2008 af chgj (Slettet)

Jamen det er ikke, hvordan man beregner hhv. a og b i en potensfunktion, men hvad a og b står for rent bogstaveligt.

Altså i en potensfunktion: b*x^a.

Er b da skæringspunktet ved y-aksen?
og a fremskrivningsfaktor/hældningskoefficient??
... Eller hvad er det??

Håber I forstår bedre nu??

Men ellers mange tusind tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Matematiske funktioner??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.