Matematik

EKSPONENTIELLE UDVIKLI

09. juni 2008 af sabo (Slettet)
Er der nogen der ved om der findes et bevis indenfor eksponentielle udviklinger?

Svar #1
09. juni 2008 af sabo (Slettet)

r

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Jeg ved ikke helt, hvad du mener, men det kan i hvert fald vises, at a i den generelle forskrift y=ba^x kan findes ved a=sqrt(y2/y1)^(1/(x2-x1))

Svar #3
09. juni 2008 af sabo (Slettet)

hvad står sqrt for ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. juni 2008 af Mester_Bean (Slettet)

kvadratrod

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#3 sqrt er også en forkert betegnelse i dette tilfælde.
Sqrt= kvadratrod

Men formlen er blot:
a= (y2/y1)^(1/(x2-x1))
eller
a= den. (x2-x1).te rod af (y2/y1)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. juni 2008 af Mester_Bean (Slettet)

men det er også mig der vrøvler, der skal stå: a=(y2/y1)^(1/(x2-x1))

Svar #7
09. juni 2008 af sabo (Slettet)

(:
tror ikke jeg er hel med?
ba^x ? hvor kommer y2 og y1 fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2008 af dnadan (Slettet)

#7
Det kommer sig af, at a ønskes beregnet ud fra 2 punkter, som ligger på grafen.
Punkterne er:
A(x1;y1) og B(x2;y2)

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785

Svar #10
09. juni 2008 af sabo (Slettet)

nå for søren.
Men tror ikke det bevis er en del af mit c niveau pensum:S for der står intet om a=(y2/y1)^(1/(x2-x1))

Spørgsmålene er disse, mener I at jeg skal komme ind på det bevis I har her?:
4. Eksponentielle udviklinger.

Du skal – gerne ved eksempel – forklare eksponentielle udviklinger og renteformlen samt sammenhængen mellem disse.

5. Eksponentielle udviklinger.

Giv eksempler på eksponentielle udviklinger og forklar betydningen af konstanterne a og b i y = bax. Du skal også behandle begreberne fordoblings- og halveringskonstant.

Skriv et svar til: EKSPONENTIELLE UDVIKLI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.