Matematik

implicit differention...igen

21. september 2004 af Blå Smølf (Slettet)
2x+2y*(dy/dx)=20²

hvordan kommer jeg videre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2004 af sigmund (Slettet)

Hvad skal du beregne? Skal du løse en differentialligning?

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2004 af sigmund (Slettet)

Prøv at samle y'erne og dy/dx på venstre side, og x'erne på højre side. Derefter ganger du med dx på begge sider af lighedstegnet, hvorefter du nemt kan isolere y.

Svar #3
21. september 2004 af Blå Smølf (Slettet)

Jeg hasr prøvet med ligningen x²+y²=20². Den skal differentieres ved hjælp af implicit differention... Jeg er så kommet hertil, og kan ikke komme videre

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2004 af littleME (Slettet)

Nu spørger jeg nok dumt men er implicit differention det samme som seperation af de bariable? for så skal du jo bare ha dy/dx over på den ene så gange med dx så du ender med at ha dx og x på samme side = dy og y på anden side...
-gav det mening?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2004 af sigmund (Slettet)

Prøv og se http://www.sosmath.com/calculus/diff/der05/der05.html. Ifølge dette, så får du vha. implicit differentiation: 2x+2y*(dy/dx)=0. Så isolerer du dy/dx, og opgaven er løst, du har funde y'.

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Korrekt.

Skriv et svar til: implicit differention...igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.