Matematik

Differentialregning

10. juni 2008 af matti89 (Slettet)
Hej. er der nogen, som kan hjælpe med et eksamens spørgsmål for er helt forvirret.
Jeg skal udlede differentialkvotienten for f(x)=a*x opløfet af a.
Har lige et spørgsmål mere om hvordan man ved hjælp af differentialregning kan finde et andengradspolynomiums toppunkt.?
på forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2008 af susna (Slettet)

1) Hvad mener du med f(x)=a*x opløfet af a ???
Kan det være f(x)=x^a


2)Når f'(x)=0 er der lokalt ekstremum.
Et andengradspolynomium, altså en parabel, har ekstremum i toppunktet.

Svar #2
10. juni 2008 af matti89 (Slettet)

tak for hjælpen(-:
der står i mit eksamensspørgsmål f(x)=a*x^a, så også derfor jeg ikk kan få det til at passe for ville bedre forstå det hvis det var f(x)=x^a.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. juni 2008 af susna (Slettet)

Hvis f(x)=a*x^a, bliver "det første" a stående som en konstant ganget på, så f'(x)=a^2*x^(a-1)


Svar #4
10. juni 2008 af matti89 (Slettet)

okay, så det vil sige, at f(x)=a*x^a er det samme som f(x)=x^a?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2008 af susna (Slettet)

Svaret på dit spørgsmål er nej.

Måske kan du nemmere se det, hvis du som eksempel sætter a=3.

Så får du

f(x)=x^3 => f'(x)=3*x^2
og
f(x)=3*x^3 => f'(x)=3*3*x^2=9*x^2

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.