Fysik
Kvantemekanik
10. juni 2008 af
Croo (Slettet)
Hej. Jeg har et spørgsmål i forbindelse med kvantemekanik.
Jeg skal nomerer en bølgefunktion, der til tiden t=0 er givet ved.
W(x,0) = A(sqrt(3)*i*d(x)+f(x))
hvor d(x) og f(x) to nomerede egenfunktioner for hamiltonoperatoren for en harmonisk oscillator. i er det normale imaginære tal.
Jeg ved at nomering kræver
1=int w(x,0)^2 dx
men når jeg integrerer fra minus uendeligt til uendeligt, får jeg et resultat der er udefineret. Jeg rydder selvfølgelig op i udtrykket ved at sige d*f =0 og d^2 = f^2 =1
hvad gør jeg galt, er der en lettere vej?
Jeg skal nomerer en bølgefunktion, der til tiden t=0 er givet ved.
W(x,0) = A(sqrt(3)*i*d(x)+f(x))
hvor d(x) og f(x) to nomerede egenfunktioner for hamiltonoperatoren for en harmonisk oscillator. i er det normale imaginære tal.
Jeg ved at nomering kræver
1=int w(x,0)^2 dx
men når jeg integrerer fra minus uendeligt til uendeligt, får jeg et resultat der er udefineret. Jeg rydder selvfølgelig op i udtrykket ved at sige d*f =0 og d^2 = f^2 =1
hvad gør jeg galt, er der en lettere vej?
Svar #1
10. juni 2008 af susna (Slettet)
Det ville selvfølgelig være nemmere at hjælpe, hvis jeg kunne se din beregning, men måske kan følgende være problemet.
Det er ikke d^2 og f^2 som er 1, men kvadratet integreret, altså int d(x)^2 dx=1, og tilsvarende er det integrerede overlap lig 0
Det er ikke d^2 og f^2 som er 1, men kvadratet integreret, altså int d(x)^2 dx=1, og tilsvarende er det integrerede overlap lig 0
Svar #2
10. juni 2008 af Croo (Slettet)
Ja naturligvis, det er jo så min egen fejl! Det er kvadratet integreret der er lig Kronecker delta
Men hvorledes undregnes den så? Jeg synes, at det bliver noget af en udregning for at finde resultatet.
Men hvorledes undregnes den så? Jeg synes, at det bliver noget af en udregning for at finde resultatet.
Svar #3
10. juni 2008 af susna (Slettet)
Deltafunktion ??
Kommer den ikke kun ind, hvis systemet er tidsafhængigt ???
Eller tager jeg fejl?
Kommer den ikke kun ind, hvis systemet er tidsafhængigt ???
Eller tager jeg fejl?
Skriv et svar til: Kvantemekanik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
