Matematik

Differentialregning

10. juni 2008 af becky17 (Slettet)
hej hvordan beviser man funktionen f(x)= ax+b er differentiabel. håber der er nogen der vil hjælpe:)

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=ax+b

f(x0)=ax0+b

a=(f(x)-f(x0))/(x-x0)
=>
a=(ax+b-ax0+b)/(x-x0)
<=>
a=(ax-ax0)/(x-x0)
<=>
a=(a(x-x0))/(x-x0)
<=>
a=a

Q.E.D.

Ser det ikke meget rigtigt ud?

Brugbart svar (1)

Svar #2
10. juni 2008 af mathon

hvis
limes [x->xo] {[(ax+b)-(axo+b)]/(x-xo)}
eksisterer

Svar #3
10. juni 2008 af becky17 (Slettet)

jo tak.

Brugbart svar (1)

Svar #4
10. juni 2008 af Sherwood (Slettet)

#2 Nu hvor jeg lige har afsluttet 2g, har vi ikke lært at bruge limes. Men så vidt jeg kan se, er det bare det samme som at sige, at x -> x0. Er det rigtigt?

Brugbart svar (1)

Svar #5
10. juni 2008 af mathon

nu er grænseværdi jo ikke let at skrive i dette forum
og
derfor min egen tillempede
form

limes [x->xo] {[(ax+b)-(axo+b)]/(x-xo)} =
grænseværdien for [(ax+b)-(axo+b)]/(x-xo), når x->xo
altså
3. trin af tre-trins-reglen:-)

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.