Samfundsfag

Samf. USA og verden.

10. juni 2008 af NatalieT (Slettet)
Jeg skal ud fra to tekster om USA have lavet en overordnet problemstilling som jeg kan arbejde med i en synopsis, men synes bare at jeg er kørt lidt fast. Den første tekst hedder "Svækket USA truer den globale vækst" og handler stort set om at væksten i alverdens lande går ned fordi USA's gør. Den anden tekst hedder "Smart power skal redde USA's lederskab", er fra 2008 og handler lidt om at USA's næste præsident får det hårdt efter Bush fordi amerikanerne (og resten af verden) ikke længere bakker så meget op om deres styre. Begge tekster er fra "Mandag Morgen" (???) ..
Håber der er nogen der har nogle idéer til hvad jeg lige kan tage fat i, eller måske en som kunne fortælle mig lidt om det Mandag Morgen? Min lærer går meget op i at man ved noget om det medie man læser fra, bl.a. om det er liberalistisk osv? Det er jeg ikke så god til at bedømme.
:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2008 af FredeW (Slettet)

Det ligger jo op til en diskussion af USA's rolle i international politik i det 21. århundrede.

Forslag til ting du kunne komme ind på:
-Kina og Indiens økonomiske vækst. Vil det ændre magtfordelingen i verden, sådan at USA ikke længere vil være det absolut stærkeste land i verden?
-Unilateralisme vs. multilateralisme. Skal USA fortsætte med at gå enegang, som det i høj grad har gjort under Bush, eller skal det forsøge i højere grad at prioritere samarbejde i f.eks. FN?
-Konkret sikkerhedspolitik. Hvordan skal USA optimere sin egen sikkerhed til det 21. århundrede (hænger sammen med de andre selvfølgelig).
-Herunder, blød magt over for hård magt. Skal USA fortsætte med at bruge ligeså meget på militæret som resten af verden til sammen? Eller skal det hellere prøve at udstrække sin indflydelse på andre måder - og vil det medføre større sikkerhed?

Mandag Morgen kan du læse om her: http://www.mm.dk/default.asp?indhold_id=14&emne=ugebrevet . De har også lagt tidligere ledere ud, så dem kan du evt. kigge i og forsøge at finde et mønster i de politiske holdninger: http://www.mm.dk/default.asp?leder=ja&emne=

Skriv et svar til: Samf. USA og verden.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.