Matematik
Hjælp til eksamen
11. juni 2008 af
kroelle91 (Slettet)
Godaften (:
Jeg har et spørgsmål til min mundtlige eksamen nu her d. 19 juni om sinus cosinus osv.
Spørgsmålet lyder på:
10. Geometri.
Definer sinus og cosinus for vinkler mellem 0 grader og 90 grader og vis, hvordan disse kan bruges til beregning af sider og vinkler i den retvinklede trekant.
Hvordan definerer man sinus og cosinus? Hvordan kan disse bruges til at beregning af sider og vinkler i den revinklede trekant?
mvh Jakob den fortvivlede :)
Jeg har et spørgsmål til min mundtlige eksamen nu her d. 19 juni om sinus cosinus osv.
Spørgsmålet lyder på:
10. Geometri.
Definer sinus og cosinus for vinkler mellem 0 grader og 90 grader og vis, hvordan disse kan bruges til beregning af sider og vinkler i den retvinklede trekant.
Hvordan definerer man sinus og cosinus? Hvordan kan disse bruges til at beregning af sider og vinkler i den revinklede trekant?
mvh Jakob den fortvivlede :)
Svar #2
11. juni 2008 af Isomorphician
Tegn en enhedscirkel.
Tegn en radius til et tilfældigt punkt med en vinkel til x-aksen på
0° < v < 90°.
Tegn så en højde fra skæringspunkten mellem cirkel og radius ned på x-aksen.
Nu har du en retvinklet trekant, hvor længden af den katete der ligger langs x-aksen er defineret som cos(v) og længden af den anden katete (højden) er defineret som sin(v).
cos(v) er med andre ord x-værdien, og sin(v) er y-værdien til skæringspunktet.
Tegn en radius til et tilfældigt punkt med en vinkel til x-aksen på
0° < v < 90°.
Tegn så en højde fra skæringspunkten mellem cirkel og radius ned på x-aksen.
Nu har du en retvinklet trekant, hvor længden af den katete der ligger langs x-aksen er defineret som cos(v) og længden af den anden katete (højden) er defineret som sin(v).
cos(v) er med andre ord x-værdien, og sin(v) er y-værdien til skæringspunktet.
Svar #6
11. juni 2008 af Major90 (Slettet)
Cos(V)=(hosliggende katete)/hypotenusen
Sin(V)=(modstående katete)/hypotenusen
Altså er cosinus til vinkel A feks. b/c og cosinus til vinkel B er a/c.
Når du ved at Cos(A)=b/c kan du isolere b eller c for at finde siden.
kunne feks. se sådan ud: b=c*cos(A)
Sin(V)=(modstående katete)/hypotenusen
Altså er cosinus til vinkel A feks. b/c og cosinus til vinkel B er a/c.
Når du ved at Cos(A)=b/c kan du isolere b eller c for at finde siden.
kunne feks. se sådan ud: b=c*cos(A)
Skriv et svar til: Hjælp til eksamen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
