Matematik

Sammenhænge mellem x og y

12. juni 2008 af whop (Slettet)
Et bevis, jeg kan trække til eksamen (matematik B)

"Gør rede for hvordan man afgør om et talmateriale udvikler sig lineært, eksponentielt eller som en potensfunktion. Du skal behandle sammenhængen mellem forskrift og graf."

Er der nogen der lige vil give et lille tip - jeg ved ikke helt hvordan jeg skal tage fat på det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2008 af mathon

...udfør de tre former for regression
på talmaterialet
og konstater
værdien af R^2

Svar #2
12. juni 2008 af whop (Slettet)

Så det vil sige at jeg hovedsageligt selv skal hive nogle eksempler frem - hvordan man finder a og b i forhold til et talmateriale og indenfor de tre former?

Men ikke for at lyde rigtig dum, hvordan er det jeg ved om et talmateriale er lineært, eksponentielt eller en potensfunktion efter at jeg har udført regression?

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2008 af mathon

på din lommeregner får du beregnet
parametrene a og b
i henholdsvis

1) y = ax + b
2) y = b*a^x
3) y = b*x^a

under
STATISTIC
REGRESSIONS

Skriv et svar til: Sammenhænge mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.