Matematik
Tommelfingerregl - Vektorer
12. juni 2008 af
soklet (Slettet)
Der er et bevis under vektorer, som betinger at man kan tommelfingerreglen - altså kunne finde ud af hvad:
i kryds j vektor bliver til (= k vektor),
j kryds k vektor bliver til (= i vektor) og
k kryds i vektor bliver til (j vektor),
da det følgende skal bruges i beviset.
Sagen er så bare, at jeg ikke forstår hvordan man kommer frem til resultaterne, så jeg ville være glad hvis der var nogen som formåede at forklare det så man kan forstå det...???
i kryds j vektor bliver til (= k vektor),
j kryds k vektor bliver til (= i vektor) og
k kryds i vektor bliver til (j vektor),
da det følgende skal bruges i beviset.
Sagen er så bare, at jeg ikke forstår hvordan man kommer frem til resultaterne, så jeg ville være glad hvis der var nogen som formåede at forklare det så man kan forstå det...???
Svar #2
12. juni 2008 af peter lind
Hvis du mener de tre regler du nævner skal du ikke redegøre hvor det kommer fra. Det er simpelthen en definition af hvad man forstår ved krydsproduktet og det er indført ene alene fordi man kan bruge det i praksis.
Svar #3
12. juni 2008 af mathon
vektor_c = vektor_a x vektor_b
her skal højre hånds 4 fingerspidser pege i den spidse bueretning fra vektorrepræsentant_a til vektorrepræsentant_b. Den fra håndfladen udstrakte tommelfinger peger da i vektor_c's retning.
her skal højre hånds 4 fingerspidser pege i den spidse bueretning fra vektorrepræsentant_a til vektorrepræsentant_b. Den fra håndfladen udstrakte tommelfinger peger da i vektor_c's retning.
Svar #4
13. juni 2008 af Mikkat (Slettet)
En anden måde at sige det på:
axb=c
Hvis man står på spidsen af krydsproduktvektoren, c, og ser ned på planen udspændt af vektorer a og b, skal omløbsretningen fra a til b være postiv (dvs mod uret)
axb=c
Hvis man står på spidsen af krydsproduktvektoren, c, og ser ned på planen udspændt af vektorer a og b, skal omløbsretningen fra a til b være postiv (dvs mod uret)
Skriv et svar til: Tommelfingerregl - Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
