Samfundsfag

Ideologisk placering

13. juni 2008 af no-more-apartheid (Slettet)
Hvis man skulle placere den kristendemokratiske ideologi mellem to ideologier på nedenstående skala - hvor ville den så være placeret?

Kommunisme - socialisme - konservatisme - liberalisme - nationalisme - fascisme - nazisme

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2008 af JuMMe^ (Slettet)

Et midterparti ifølge wikipedia.

Svar #2
13. juni 2008 af no-more-apartheid (Slettet)

Ja men ideologien - hvor er den placeret i ovenstående skala?

Kan man ikke sige at placeringen af de partier der stillede op til folketingsvalget 07 kan placeres således på den traditionelle venstre-højre-skala hvor værdipolitik og fordelingspolitik er smeltet sammen?

Enhedslisten - SF - Socialdemokratiet - Radikale - Kristendemokraterne - Ny Alliance - Konservative - Venstre - DF

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#2 En sådan skala er ikke fyldestgørende. For eksempel er DF på mange måder mere sociale en De Radikale og Ny Alliance er lige i øjeblikket langt mere liberalistiske en Venstre.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. juni 2008 af christian Thøgersen (Slettet)

3) jamen borset fra det. så er kristen demokraterne et klassisk midter parti, men jeg vil mene at de hælder mere mod venstre end mod højre

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#4 Lav hellere en todimensionel liste over værdier.

Tegn ligesom et kompas:

Nord=postmoderne værdier

Øst=Ulighed og lille stat

Syd=Traditionelle værdier

Vest=Fordelingspolitik og stat

På denne måde er det meget nemmere at adskille partierne. Også placeringen af Kristendemkraterne gøres lettere.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. juni 2008 af klotte (Slettet)

idelogierne er i opløsning og politik bliver mere pragmatisk

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

#6 Præcis. Og derfor giver det heller ikke nogen mening, at inddele partierne efter deres ideologier.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. juni 2008 af BigEyes (Slettet)

#0 Hvis du absolut vil have det så firkantet opstillet, så skal det være mellem socialismen og konservatisme, dog vil jeg mene at de hælder lidt mere til venstrefløjen på trods af at de er et midterparti.

Skriv et svar til: Ideologisk placering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.