Matematik
Linær regression?!
14. juni 2008 af
sandraB# (Slettet)
Hej (:
Har et eksamens spørgsmål om Linær funktioner..
Her indgår spørgsmålet: Forklar begrebet Linær regression?
Nogen som kort kan forklare mig hvad det går ud på?
På forhånd tak.
Har et eksamens spørgsmål om Linær funktioner..
Her indgår spørgsmålet: Forklar begrebet Linær regression?
Nogen som kort kan forklare mig hvad det går ud på?
På forhånd tak.
Svar #1
14. juni 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Det handler om, at hvis en række punkter IKKE ligger på en ret linje, men man har en mistanke om, at de NÆSTEN ligger på en ret linje, så kan man finde den såkaldt "bedste rette linje". Dette gør man ved at sætte sin lommeregner/sit computerprogram til at udregne tallene a og b i linjens ligning y=ax+b sådan at den linje, dette svarer til, rammer punkterne ca. lige godt/ lige dårligt alle sammen så vidt muligt.
Helt præcist er definitionen:
Bedste rette linje for en række punkter er den linje y=ax+b som gør summen af kvadraterne på de lodrette afstande så små som muligt. Spørg, hvis du ønsker denne definition uddybet - det er lidt tungt at forklare uden en tegning...
Helt præcist er definitionen:
Bedste rette linje for en række punkter er den linje y=ax+b som gør summen af kvadraterne på de lodrette afstande så små som muligt. Spørg, hvis du ønsker denne definition uddybet - det er lidt tungt at forklare uden en tegning...
Svar #2
14. juni 2008 af Daniel TA (Slettet)
Hvis man laver en lineær regression over en tal serie, bliver der fundet den rette linie der ligger tættest på serien af tal.
Svar #4
14. juni 2008 af Jerslev (Slettet)
#3: De fleste computere laver linær regression ud fra Mindste Kvadraters Løsning. Hvis du vil score lidt bonuspoint til eksamen kan du læse lidt om det og se, om du kan trække noget af det med i dit spørgsmål. ;)
Relativt simpelt kan man manuelt lave linær regression på baggrund af 5-6 datapunkter. Er man sej behøver man ikke holde sig til linær regression men kan lave det op til et n'tegradspolynomium.
Relativt simpelt kan man manuelt lave linær regression på baggrund af 5-6 datapunkter. Er man sej behøver man ikke holde sig til linær regression men kan lave det op til et n'tegradspolynomium.
Skriv et svar til: Linær regression?!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
