Matematik

Kvadratrod og anden potens

14. juni 2008 af no-more-apartheid (Slettet)
Hvorfor indgår kvadratroden og anden potens i den pythagoræiske formel - hvilken egenskab har de?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2008 af Archimedes (Slettet)

Kig på beviset og du vil forstå, hvorfor det nødvendigvis må være sådan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Pythagorean.svg

Dette illustrere det. Eller gik videre på Wikipedia, selve beviset står der nok også. Jeg kunne godt skrive det, men det er nok bedre, hvis du også får illustrationerne.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. juni 2008 af mathon

c^2 = a^2 + b^2

c = sqrt(a^2 + b^2)

a = sqrt(c^2 - b^2)

b = sqrt(c^2 - a^2)

Skriv et svar til: Kvadratrod og anden potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.